Twitter, topluluk yöneticilerinin artık bir topluluk sekmesinin en üstüne tweetleri sabitleme olanağıyla daha fazla etkileşimi teşvik etmenin yeni bir yolunu oluşturdu.
Örnekte de görülüğü gibi, Twitter topluluk yöneticileri artık herhangi bir topluluk tweetinde yeni bir ‘‘Topluluk Zaman Tüneline Sabitle’’ seçeneğine sahip olacak. Bu tweet daha sonra topluluk akışının en üstünde tutulacak ve esasen bir konuşma istemi veya bildirimi olarak hizmet edecek.
Twitter, “Bazı tweetler dikkatleri üzerine çekmeyi hak ediyor. Bu nedenle görevliler ve yöneticiler artık topluluk tweetlerini webe sabitleyebilir. Bu özellik çok istendi ve onu nasıl kullandığınızı görmekten heyecan duyuyoruz. Görevlilerin ve yöneticilerin topluluk tweetlerini iOS ve Android’de sabitleme özelliği! — Çok yakında.” açıklamasında bulundu.
Bu seçenek, Twitter topluluklarınız içinde daha odaklı bir katılımı teşvik etmeye yardımcı olabilir fakat Twitter’ın daha kapalı topluluklar seçeneğinin hizmete gerçekten uyup uymadığı başka bir sorudur.
Şimdiye kadar, topluluklar pek başarılı görünmüyor ve çoğu topluluk sınırlı katılım görüyor. Bunun bir nedeni muhtemelen yaklaşımdaki farklılık. Çünkü Twitter her zaman herkesin güncel konular ve tweetler hakkında söz sahibi olmasını sağlamıştır. Topluluklar, Facebook’ta gördüğümüz gibi, bazı faydaları olabilecek bu tartışmayı sınırlandırmak için ters yöne gidiyor. Ancak çoğu kullanıcının düşüncelerini tüm takipçileriyle paylaşmak istediği Twitter’da işe yarıyor mu?
Açık olmak gerekirse bazı kullanıcılar zaten farklı konular için alternatif Twitter tanıtıcıları oluşturduğundan buna kesinlikle yer var. Örneğin UFC ile ilgileniyorsanız ve dijital pazarlamada çalışıyorsanız her alanda da güncel tweetleriniz için farklı hedef kitlelerine sahip olabilirsiniz. Böylece her topluluğa umursamadıkları şeylerle ilgili uygun olmayan ya da istenmeyen bildirimler göndermemiş olursunuz.
Twitter’ın, kullanıcı davranışlarını değiştirmeye ve konuşma erişimlerini sınırlamaya çalışmak yerine Twitter’ın nihai kullanım durumuyla daha uyumlu görünen başka, daha pratik çözümleri olsa da topluluklar bu durumu gözlemlemek için bir araç sağlar.
Twitter’ın geçen temmuz bir ön izlemesini paylaştığı “Facets” adı verilen bu seçenek, kullanıcıların tek bir profilden farklı konular hakkında tweet atmasına, ardından takipçilerinin hangi ögeleri ve tweetleri önemsediklerini veya hangilerini atmayacaklarını seçebilmelerini sağlayacak. Buradaki ek karmaşıklık, her tweeti gönderirken kategorilere ayırmanız gerekmesi ve süreçteki fazladan zorluk Twitter’ın projeyi henüz ilerletmemeyi seçmesinin nedeni olabilir. Ancak konsept, Twitter’ın gerçek kullanım durumuyla tweet tartışmasının bölümlerini genel görünümden ayıran topluluklardan daha uyumlu görünüyor.
Twitter kullanıcıları; çoğu durumda, özelleştikleri konu alanlarına dayalı olarak zaten bir takipçi kitlesi oluşturduklarında daha samimi tartışmalar uğruna, tweet erişimlerini gerçekten sınırlamak istiyor mu?
Twitter’ın topluluklar ekibi, bu seçenekle kaydettikleri ilerlemeden memnun olduklarını söyledi. Fakat sadece kendisi buna değip değmeyeceğini kesin olarak biliyor. Çünkü henüz herhangi bir resmi kullanım istatistiği veya topluluk üyeliği ve katılımıyla ilgili rakamlar paylaşmadı.
Bu nedenle durumu değerlendirmek şu anda sizin bakış açınıza ve topluluklardan elde ettiğiniz değerlere bağlı. Sabitlenmiş tweetler, biraz daha fazla etkileşimi ateşleyebilir. Bu seçeneğin tadını çıkaranlar için değerli bir katkı olabilir. Örnek vermek gerekirse markalı topluluklar için bu aynı zamanda yeni ürünler ve girişimlerle ilgili farkındalığı artırmanın başka bir yolu olabilir.
Toplulukların Elon Musk geçişinden sağ çıkıp çıkmadığını ve daha geniş tweet deneyiminin değerli bir unsuru olup olmadığını bekleyip görmemiz gerekecek.