Avrupa ve ABD Oyuncularının İstatistik Karşılaştırması Yayımlandı

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Arda Yardımsever
2 dk okuma süresi

Avrupa Etkileşimli Yazılım Federasyonu (ISFE) ve Avrupa Oyun Geliştirici Federasyonu (EGDF), Avrupa’da kimlerin, ne kadar süre oyun oynandığını ve diğer ayrıntıları gösteren bir yıllık genel rapor yayımladı.

ISFE ve EGDF’nin 2021 Key Facts raporu, Amerikan ESA veri toplama şirketinin her yıl temmuz ayında açıkladığı 2022 raporuyla kıyaslandı.

İki bölgenin de cinsiyet dağılımında çok bir farklılık olmadığı görüldü. ABD’li oyuncuların %48’i kadın olurken Avrupa’da %47,8.

ESA Raporu – Avrupa’daki oyuncuların yaş aralığı dağılımı

ESA, Key Facts’te yaptığı alıntılar sonucunda 2021 Avrupa marketine 23,3 milyar euro kazandırıldığını, ABD’de ise oyun harcamalarının 60,4 milyar dolar olduğunu belirtiyor. Bu, doğal olarak oyuncu tabanından kaynaklanıyor. Rapor, ABD’de aktif olarak oyun oynayan 215 milyon kişi olduğunu gösterirken Avrupa’da 125 milyonun altında.

Raporda ayrıca bir kişinin “oyuncu” olarak tanımlanmasında da farklı kriterler olduğunu belirtiyor. ESA raporu, bir kişinin “oyuncu” olarak sayılabilmesi için haftada en az 1 saat oyun oynaması gerektiğini işaret ediyor. Şaşırtıcı olarak, Avrupalılar için kriter yılda 1 kez oyun oynamaya kadar iniyor ve bu durum %7’lik kısmı kapsıyor.

Sağ diyagram: Amerikalıların %69’unun evinde en az bir oyuncu var
Sol diyagram: Ortalama oyuncuların yaşı 33 – Oyuncuların %76’sı 18 yaşının üzerinde

2020 pandemi zaman aralığında Avrupa’da haftalık oynama süresi 9.5 iken 2021’de 9’a düşmüş durumda. 2021 yılında ABD’de 12 saat olan bu süre 2022’de haftada 13 saate kadar çıkıyor.

İki marketin sınıflandırma sistemlerinde de farklılıklar olduğu belirtiliyor. ESA, ebeveynlerin %84’ünün ESRB sınıflandırmasını bildiğini söylerken Avrupalı ebeveynlerin sadece %67’si PEGI yaş etiketlerinin bilincinde.

Son olarak, 2018’de Avrupa’daki çocukların yaptığı oyun içi satın alımlarının %42’den 2020’de %19’a düştüğü görülüyor. ABD’de ise çocukların %92’sinin oyun içi para harcamaları için ailelerinden izin istediğini, diğer oyuncuların %67’sinin ise yıl içinde birkaç defa oyun içi harcama yaptığını belirtiliyor.

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Kürselleşmiş dünyanın içine doğan bir Z kuşağı. Dil bilime olan ilgisi sayesinde dünya vatandaşlığı pasaportunu doğuştan alan biri.Arda’nın dijitaliyidir için sloganı “dijital eğer siz dünyaya açıksanız iyidir” oldu…Mail: arda@dijitaliyidir.com
Yorum bırak, puan ver