Kullanıcılar platformda takım analizlerinden maç tahminlerine kadar çeşitli konularda Dünya Kupası için duydukları heyecanı gösterdi.
TikTok’un yeni rakamlarına göre #FifaWorldCup hashtag’i altındaki videolar turnuva başladığından beri 12 milyardan fazla görüntülendi.
Tiktok’ta İngiltere ve Fransa takımları bir milyondan fazla takipçi topladı. Ayrıca takipçi sayısı artan yalnızca ekip hesapları olmadı.

Ben Black isimli fenomen, ev sahiplerinin düzenlediği bir yarışmayı kazandıktan sonra Katar’daki her maça gitti ve deneyimlerini TikTok’ta belgeledi.
24 yaşındaki Black, şimdiye kadar turnuva boyunca 170 milyondan fazla izlenme ile Dünya Kupasının olumlu etkisini oldukça hissetti.
Verdiği demeçte Black, “Düşündüğünüzde 170 milyon izlenme sayısı biraz saçma bir rakam. Tiktok, futbol taraftarlarının büyük bir kısmına Dünya Kupası’nın nasıl bir yer olduğunu gösterdi ve bence bu son derece güçlü bir etki yarattı.” ifadelerini kullandı.
Uzak sahillerdeki Alice Abrahams isimli fenomen de, Essex’teki evinin rahatlığında analiz videolarıyla tüm heyecanı takip etti. 22 yaşındaki Abrahams “Burası (TikTok) çok iyi. Olumlu bir atmosfer içerisindeyiz.” dedi.
“Birbirimize saygı duyuyoruz”

19 yaşındaki Junior Pereira, dans tarzı videolarıyla iki milyondan fazla takipçi kazandı. Ancak; takipçi sayılarının, kendisini çok fazla etkilemesine izin vermediğini söyledi.
Pereira sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Aramızda kim işi daha iyi yapıyor? Kim daha fazla görüş ve hayran çekiyor? gibi küçük bir rekabet var. Ama günün sonunda biz de aynı şeyi yapmaya çalışıyoruz ve birbirimize saygı duyuyoruz. İçerik fikirleri hakkında konuşuyoruz ve birbirimizi de tebrik ediyoruz.” dedi.
Ancak tıpkı futbolda olduğu gibi TikTok’ta da her şey planlandığı gibi gitmiyor.
Alice Abrahams, “Grup aşamasında, Japonya ve Kosta Rika’nın, İspanya ve Almanya’yı saf dışı bırakacağı bir nokta vardı. Bir TikTok çekmeye hazırlanıyordum ve çok heyecanlıydım ve sonra İspanya, turu geçti. Bence tüm içerik oluşturucular bu 60 saniyede aynı şaşkınlığı hissetti.”
TikTok’ta, Dünya Kupası’nın olumlu unsurlarının sergilenmesi, turnuvayı çevreleyen bazı insan hakları tartışmalarıyla tezat oluşturdu.
Abrahams, Dünya Kupası’na “oldukça olumsuz” bir bakış açısıyla gittiğini itiraf etti. “Ama sonra Katar’da, stadyumların ve atmosferin görüntülerini çeken benim gibi insanlar gördüm.” diye ekledi.
Katar, eşcinsel ilişkileri yasaklaması ve göçmen işçilere yönelik muamelesi nedeniyle eleştirilmişti.
“Çevrim içi dezenformasyon için verimli bir zaman”

Dezenformasyon ve sosyal medya muhabiri olan Marianna Spring ise düşüncelerini şu şekilde aktardı: “2022 Dünya Kupası kesinlikle spekülasyonlardan ve çevrim içi tartışmalardan yoksun kalmadı. İngiltere’yi ve diğer popüler takımları desteklemek için Katar tarafından “sahte” taraftarlara ödeme yapıldığı iddiaları viral oldu. O videolardaki birkaç kişiyi tespit edip izini sürdüm. Konuşabildiğim o “sahte” İngiltere hayranları, Katar’da yaşayan ve çalışan Hindistan ve Sri Lanka’dan insanlardı. Bana, kendilerini adamış taraftarlar olduklarını ve tuttukları takımların maçını izlemekten çok mutlu olduklarını söylediler. Yıllardır bu futbol takımları hakkında paylaşımlar yapan sosyal medya profilleri de bu durumu destekledi. Ancak, belirli takımları destekliyormuş gibi görünmeleri için kendilerine para ödendiği iddiasını destekleyecek kanıt yoktu.”
“Bunun nedeni, çevrim içi dezenformasyonun viral hale gelmesi. Aldatmaca ve tartışmanın birleşimi olan kanıtsız söylentilere kanmamak için hepimizin dikkatli olması gerekiyor. Videoları, kimin ve neden paylaştığını sorgulayın. Görüntünün eski olup olmadığına dair ipuçları arayın ve güçlü bir tepki uyandırdığında paylaşmadan önce duraklayın.”