- Discord, bir destek notunda sohbet robotu Clyde’ın ay sonunda “devre dışı bırakılacağını” ve 1 Aralık’tan itibaren kullanıcıların “artık DM’lerde, Grup DM’lerinde veya sunucu sohbetlerinde Clyde’ı çağıramayacağını” belirtti.
- Discord ilk olarak bu yılın başlarında Clyde’ın yapay zekâ özelliklerini test etmeye başladı. Sohbet robotu Clyde’ın soruları yanıtlamasını ve Discord kullanıcılarıyla sohbet etmesini sağlamak için OpenAI’ın modellerini kullanıldı.
- Neden aniden Clyde’ın sonlandırılması kararı alındığı belli değil. Sohbet robotunun gelecekte yalnızca Nitro’ya özel ücretli bir özellik olarak geri dönmesi mümkün.
Discord, deneysel yapay zekâ sohbet robotu Clyde’ı kapatıyor. Bir destek notunda Discord, sohbet robotunun ay sonunda “devre dışı bırakılacağını” ve 1 Aralık’tan itibaren “kullanıcıların artık DM’lerde, Grup DM’lerinde veya sunucu sohbetlerinde Clyde’ı çağıramayacağını” belirtti.
Discord ilk olarak bu yılın başlarında Clyde’ın yapay zekâ özelliklerini test etmeye başladı. Sohbet robotu Clyde’ın soruları yanıtlamasını ve Discord kullanıcılarıyla sohbet etmesini sağlamak için OpenAI’ın modellerini kullanıldı. Şirket, o günden bugüne sınırlı bir test sürecinden geçen Clyde’ı sohbet ve topluluklar uygulamasının temel bir parçası haline getirmeyi planlıyordu.
Neden aniden Clyde’ın sonlandırılması kararı alındığı belli değil. Sohbet robotunun gelecekte yalnızca Nitro’ya özel ücretli bir özellik olarak geri dönmesi mümkün. Belki de Discord test dönemi kapsamında bir yapay zekâ sohbet robotunun hizmetine dahil edilmesine gerek olmadığına karar verdi.
Discord, yapay zekâ tarafından oluşturulan konuşma özetleri de dahil olmak üzere çeşitli yapay zekâ özelliklerini deniyor. Bu, Discord kullanıcılarının kaçırmış olabilecekleri konuşmaları yakalamalarına olanak tanıyacak ve özellikle birden fazla zaman dilimine yayılan sunucular için yararlı olacak bir özellik. Discord ayrıca, geliştiricilerin Discord için yapay zekâ uygulamaları oluşturmalarına yardımcı olmak adına mevcut fon ve kaynaklarla platformunu yapay zekâ geliştiricilerinin evi olarak konumlandırmaya çalışıyor.
Derleyen: Alp Eren Gümüş