- Mark Zuckerberg, Meta’nın yeni artırılmış gerçeklik gözlükleri Orion’u tanıttı.
- Gözlükler, kullanıcıların el hareketleri, sesli komutlar ve bilek tabanlı arayüzle etkileşimde bulunmasını sağlıyor.
- Orion’ un 2027’de ticari olarak piyasaya sürülmesi planlanıyor.
Mark Zuckerberg son bir etkinlikte Meta’nın yeni artırılmış gerçeklik (AR) gözlükleri Orion’u tanıttı ve bunları dijital etkileşimin geleceği için bir ” Mark Zuckerberg ” olarak tanımladı. Normal, kalın siyah gözlükler gibi görünseler de gerçek dünyanın üzerine dijital içerik yerleştiren gelişmiş holografik teknolojiyle donatıldı. Gözlükler, magnezyum alaşımından yapılmış olup Meta tarafından geliştirilen özel silikon kullanarak kullanıcıların onlarla el hareketleri, sesli komutlar ve bilek tabanlı sinir arayüzü ile etkileşimde bulunmasını sağlıyor.
Zuckerberg, gözlüklerin canlı bir demonstrasyonunu sunmasa da Nvidia CEO’su Jensen Huang gibi öne çıkan kişilerin yer aldığı kullanıcı tepkilerini gösteren bir video sundu. Video, gözlüklerin metin mesajları ve görüntüler gösterdiğini sergiledi. Orion’un gelecek özellikleri arasında video üretimi ve gerçek zamanlı dil çeviri yetenekleri bulunuyor. Zuckerberg ile Meksikalı MMA dövüşçüsü Brandon Moreno arasında İngilizce ve İspanyolca arasında çeviri yapan bir canlı konuşma örneği gösterildi.
Tüketiciler bu artırılmış gerçeklik gözlüklerinin ticari sürümünü en az 2027’ye kadar beklemek zorunda kalacaklar çünkü Meta, tasarımı daha küçük, şık ve uygun fiyatlı hale getirmeyi planlıyor. Şu anda en yakın mevcut ürün, yapay zeka (AI) asistanının tanıtımının ardından popülerlik kazanan Ray Ban Meta akıllı gözlükler.
Orion gözlükleri magnezyum alaşımından yapıldı ve Meta tarafından tasarlanan özel silikonla güçlendirildi.
Ayrıca Meta, artık sesli komutlara yanıt verecek ve Judi Dench ile John Cena gibi kişisel ünlü ses seçenekleri sunacak şekilde yapay zeka sohbet robotu Meta AI’daki geliştirmeleri duyurdu. Zuckerberg, sesli etkileşimin geleneksel metin girdilerine kıyasla AI ile daha doğal bir etkileşim yöntemi olma potansiyelini vurguladı.
Derleyen: Eliz Canyurt