Samsung bir metaverse pazarlama stratejisi geliştirirken şirket çeşitli sanal platformlarda bir test et ve öğren yaklaşımı benimser. Geçen hafta New York’ta NFT.NYC sırasında şirket, dijital deneyimler ve markalı NFT’ler dahil sanal giyilebilir cihazlar aracılığıyla Web3 hayranlarıyla etkileşim yollarını genişlettiğini söyledi. Özel içerik, kullanıcıları bu ayın başlarında piyasaya sürülen yeni Discord sunucusuna çekme planının bir parçası.
Oyuncular için popüler bir mesajlaşma platformu olan ve son yıllarda daha fazla benimsenen Discord, Samsung için giderek daha önemli hale geldi. İki hafta önce sunucusunu piyasaya sürdükten sonra Samsung 12 saat içinde 100.000’den fazla yeni üye kazandı ve şu anda 200.000’den fazla üyeye yaklaşıyor.
Samsung Elektronik Amerika’da pazarlama ve iletişim sorumlusu Michelle Crossan-Matos, Samsung’un platforma “Times Meydanı’ndaki bir sohbet ve bir reklam panosu gibi” davrandığını söyledi. (Pazarlama ekibi başlangıçta yaklaşık 10.000 üye çekmeyi bekliyordu ancak hızlı büyüme Twitter, Facebook ve Instagram’da pazarlama yoluyla büyük ölçüde organik oldu.)
Samsung’un Discord’a yaklaşımı, şirketin önemli kitlelere odaklanmasına yardımcı olan iki ayrı oda içeriyor: Biri oyuncular için, diğeri NFT’ler ve meta veri tabanıyla ilgili diğer konularla ilgilenen Web3 hayranları için. Şirketin Discord stratejisi, NFT’leri toplamanın ve yeni ürünleri duyurmanın yollarını sunmanın yanı sıra Samsung’a daha genç kitlelere ulaşmak için bir yol sunuyor. Ancak Crossan-Matos’a göre insanların Discord’u kullanma şekli, daha fazla dikkat ve daha fazla kaynak gerektiren yeni zorluklar ve kullanıcı soruları getiriyor. Bu nedenle şirketin Discord stratejisini Samsung’un sosyal medya platformlarının bir uzantısı yapmak yerine yöneten ayrı bir ekibi var.
Crossan-Matos, “Önlerine bir oyun koyabilir ve onlara nasıl hissettiklerini sorabilirsiniz ancak oyun içi istatistikleri gördüklerinde bundan gerçekten zevk alıyorlar. Platform içinde onlara nasıl geri döneceğimizi henüz tam olarak çözemedik. Bu yüzden onlarla sohbet etmek için Discord’u oluşturduk. Discord’da 200.000’den az kullanıcımız var ve bu bir panel gibi. Bu, araştırılmayı bekleyen bir odak grubu.” dedi.
Discord, markaların sadece oyunun ötesinde insanlarla etkileşim kurması için giderek artan bir platform haline geldi. Chipotle, Skittles ve Jack In The Box gibi gıda markalarının hepsinin kendi Discord sunucuları var. Adidas, Sephora ve New Era gibi çeşitli giyim ve makyaj markaları da burada varlığını sürdürüyor. Twitter, Instagram veya Facebook’ta gezinirken insanların dikkatini çekmeye çalışmak yerine markalı Discord kanalları, pazarlamacılara topluluklara katılmak için kaydolan insanlarla daha sık ve daha doğrudan etkileşim kurmanın yeni yollarını sunarken aynı zamanda hayranların kendi aralarında konuşmalarına izin veriyor.
Discord’un eski pazarlama ve satış yöneticisi olan Tesa Aragones, pazarlamacıların metaverse stratejilerini genel marka stratejilerine bağlamalarının ve bir markanın metaversede ürün, hizmet veya eğlence olup olmadığını bilmenin yanı sıra markanın içerik, yetenekler ve ortaklıklar yoluyla nasıl hayata geçtiğine karar vermenin önemli olduğunu söyledi.
Aragones, “Topluluğa gelince insanlığı topluluk stratejinizin merkezine koyun. Bu size herhangi bir platformda topluluğunuzla ilişki kurmanız, işinizi büyütmeniz ve en önemlisi üyelerinize sizi savunmaları için bir neden vermeniz için gereken temeli verecektir.” açıklamasında bulundu.