Artemis, Dünya boyutunda bir sanal dünya olacak ve oyuncuları tarafından üretilen içeriklerle dolacak.
İlk Battle Royale oyunu PUBG’nin yaratıcısı olan ve PlayerUnknown olarak bilinen Brendan Greene, “Artemis” dünyasının yüzbinlerce oyuncuyu destekleyen, herkesin istediğini oynayabileceği ve yapabileceği, açık kaynaklı Dünya boyutunda bir sanal ortam olmasını hedefliyor.
Greene ayrıca, kullanıcıların yaptıklarından para kazanmalarını, bunu da yaptıkları içerikleri NFT’ye dönüştürmeleriyle istiyor. Nathan Brown ile Hit Points bülteninde yaptığı röportajda Greene, “Bir ekonomiye sahip olması gereken ve çalışan sistemleri olması gereken dijital bir yer inşa ediyoruz. Dijital bir yerden gerekli değeri elde edebilmemiz gerektiğine inanıyorum; internette para kazandıracak şeyler gibi.” dedi.
Röportajın devamında Greene, Artemis’in tamamının açık kaynaklı bir teknoloji olarak kalmasını istediğini vurgulayarak “Bu herkes için değil mi? O zaman bizim tarafımızdan kontrol edilmeli.” diye sözlerine devam etti.
Artemis’e güç veren Melba adlı motor, Greene’in geliştirme stüdyosu PlayerUnknown Productions’ta şirket içinde geliştiriliyor. Artemis ile amaç, prosedürel olarak oluşturulmuş devasa bir dünyaya sahip olmak olduğundan, mevcut hiçbir oyun motorunun bu göreve uygun olmayacağı anlaşılabilir.
Yaklaşık bir yıl önce PlayerUnknown Productions, Melba’nın yeteneklerini sergileyen bir teknoloji demosu olarak hizmet etmeyi amaçlayan bir oyun olan “Prologue” için 30 saniyelik bir fragman gösterdi.