Z Kuşağı Pazarlamanın Kültürel Yapısını Nasıl Değiştirdi?

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Burak Berk Şahin
2 dk okuma süresi

İnternet kültürüyle büyüyen Z kuşağı, geleneksel pazarlamaya neredeyse hiç tepki göstermiyor. Dijital platformlarda oluşturulan topluluklarla birlikte pazarlamada yeni bir çağ başlıyor olabilir. Kendi ilgi alanlarına uygun topluluklar bulan Z kuşağı, algoritmayla birlikte karşılarına çıkan ürünleri almaya daha yatkın.

Z kuşağı pazarlamanın kültürel kalıbını nasıl kırdı? Horizon Medya’nın yeni araştırması Z kuşağının artık ana akım pop kültürüne inanmadığını ve pazarlamacıları yeni bir yöne doğru ittiğini ortaya koydu. Araştırma şirketi Why Group’un kıdemli başkan yardımcısı Maxine Gurevich konu hakkında, “Algoritma onların dünyaya açılan kapısı. Diğer nesillerden farklı kanallarda ve farklı yerlerde ortaya çıkıyorlar. Bunları tespit etmek zor.” dedi.

Horizon Media “Z Kuşağı Saha Rehberi: Norm Üzerinden Nişi Takip Etmek için Pazarlamacının El Kitabı” başlıklı yeni bir raporda, bu yeni nesil tüketicileri anlamak ve onlara ulaşmak için kritik hale gelen beş kategori ve bunların içinde 12 alt kültür belirledi. Araştırmaya göre 18-25 yaşındakilerin %91’i ana akım pop kültürünün geçmişte kaldığına inanıyor.

Sonuç olarak Z Kuşağı için başarılı pazarlama, geleneksel anlamda kültürden yararlanmaktan ziyade, bazen birbiriyle çatışan benzersiz ve kişiselleştirilmiş ilgi alanlarına hitap eden alt kültürlere hitap etmekle ilgili. Gurevich, “Trendler o kadar sık ​​değişiyor ki, artık gerçekten bir ‘kitle kültürü’ yok” dedi. “Alt kültürler, bu neslin üyeleri en tutkulu oldukları şeylere bağlanıp yanıt verdikçe yeni demografik bilgilerdir.”

Loading

Bu içeriği paylaş
Dijitale ve özgürlüğe bağlı, üretmeyi sever. Teknolojinin içine doğmuş neslin kültürünü yaşatmaya adamış, ilerde dünya distopya olsa bile teknolojiyi sonuna kadar savunan bir insan. Berk’in dijital iyidir için sloganı “dijital iyidir, dijitali iyileştirmeye çalışmak daha da iyi” oldu
Yorum bırak, puan ver