Hükümet, daha fazla insanın dijital kimlik kartına geçiş yapmasını istiyor ancak fikir halk arasında pek popüler değil.
Plastik My Number kartlarında mikroçip ve fotoğraf bulunuyor. Ayrıca ehliyet ve sağlık sigortasıyla da entegrasyon sağlıyor. Şu an kullanılan fotoğrafsız sağlık sigortası kartları 2024’ün sonlarında kullanılamayacak, yerini My Number kartları alacak.
Bu değişim büyük bir anlaşmazlık yarattı. Mevcut sağlık kartlarının devam etmesini talep eden bir dilekçeye 100.000’den fazla kullanıcı imza attı.
Dijital kart sistemi 2016’da başladı ancak çok hızlı yayılmadı. Halk, bilgilerinin çalınacağını veya dijital ID’lerin mahremiyet haklarını ihlal ettiğini düşündü. Bazıları mevcut sağlık sigorta kart sisteminin onlarca yıl sorunsuz çalıştığını ve dijitalleşmenin daha fazla zahmet yaratacağını savundu.
Ulusal Sendikalar Konfederasyonu genel sekreteri Koichi Kurosawa, işlerini kolaylaştırıp kısaltırsa insanların dijitalleşmeden daha mutlu olacağını söyledi. Ancak, birçok Japon işyerinde durumun böyle olmadığını söyledi.
Özel bilgilerin sızdırılmasından ve diğer hatalardan sonra, birçok Japon hükümete güvenmiyor. Hükümetin çok fazla güce sahip olmasından endişe ediyorlar. Bu kısmen, İkinci Dünya Savaşı öncesi ve sırasındaki otoriter hükümet tarihinden kaynaklanmakta.
Mevcut bir My Number’ı dijital hale getirmek çok zaman ve kağıt alıyor. Kişiler belgeleri doldurmalı ve geri postalamalı. Hükümet, geçen ayki sürenin uzatıldığını, ancak Japon nüfusunun yalnızca yarısının bir My Number’a sahip olduğunu söylüyor.
Bir teknoloji uzmanı olan Nobi Hayashi, “Dijital her şeyde başarısız olmaya devam ediyorlar ve hükümetin başarılı dijital dönüşümüne dair hiçbir anımız yok.” dedi.
Ek olarak Hayashi, hükümetin daha fazla insanın dijital kart almasını sağlama çabasının daha “vizyon odaklı” olması gerektiğini söylüyor. “Daha büyük bir resim göstermiyorlar ya da sahip değiller.”