Oyun geliştiricisi Justin Roiland, bir röportajında High on Life oyununun çizimlerinde ve seslendirmesinde yapay zekâyı nasıl kullandığını ayrıntılı olarak açıkladı.
Squanch Games’in en yeni video oyun projesi High on Life, konuşan silahlar, sinir bozucu derecede yüksek sesli şakalaşmalar ve ucubelerle dolu garip bir dünyada şamata dolu bir yolculuk olacak şekilde tasarlandı.

Özellikle Rick and Morty adlı çizgi serisinin yaratıcısı olarak tanınan Justin Roiland, Sky News’e High On Life oyunu hakkında bazı açıklamalarda bulundu. “Oyun çizimlerinin “çoğu” elle yapıldı. Yapay zekâ (AI) çizimlerini zamandan tasarruf etmek ve daha tuhaf bir ortam yaratmak için kullandık. Tuhaf, komik fikirler bulmak için yapay zekâdan faydalandık. Geleceğin ne getireceğini bilmiyorum ama yapay zekâ, içerik oluşturmayı inanılmaz derecede erişilebilir kılma potansiyeline sahip bir araç olacak.” dedi.
Oyunun çıplak setleri süslemek için yapay zekâ çizimlerinde özellikle Midjourney AI kullanıldı. Midjourney, metinsel açıklamalardan görüntüler oluşturan, kısa zamanda popülerleşmiş olan bir yapay zekâ programı.
Oyunun yapay zekâ araçlarını kullanmasına ilişkin spekülasyonlar ilk olarak Reddit’te alevlendi ve burada kullanıcılar, oyunda “tehlikeli ” olarak tasvir edilen birkaç posterin yapay zekâ tarafından oluşturulmuş gibi göründüğünü fark etti. Yapay zekâ görüntülerinin fark edilmesi zor olabilirken, posterler ilkel bir araçla oluşturulmuş gibi görünüyordu. Figürlerdeki gözler birbirinden çok uzak, vücutlar biraz gergin ve yüzler tekinsizdi.
Oyunun baş tasarımcısı Erich Meyr’e göre yapay zekâ, ses oyunculuğunda yalnızca prototip oluşturmak için kullanıldı. Ancak oyundaki en az bir küçük karakter, AI oyunculuğunu sürdürdü.
Yapay zekâ, insan yaratıcılığının, yeteneğinin ve tutkusunun yerini almak için kullanıldığı sürece, tartışmalı bir araç olarak kalmaya devam edecek gibi görünüyor.
Derleyen: Tuğba Akkesen