Cep Telefonunun Babası: Derimizin Altına Gömülü Cihazlara Sahip Olacağız

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
İlayda Fidan
Ekleyen İlayda Fidan
2 dk okuma süresi

Cep telefonunun mucidine göre bir gün telefonlar derimize entegre cihazlar haline gelecek.

1973’te ilk cep telefonunu icat etmekle tanınan Marty Cooper, pazartesi günü Barselona’daki Mobil Dünya Kongresi’nde CNBC’ye verdiği röportajda, “Yeni nesil, telefonu kulaklarının derisinin altına yerleştirecek.” dedi.

Cooper, “Yemek yediğinizde vücudunuz enerji üretir, değil mi? İşte tam da bu yüzden vücudunuz mükemmel şarj cihazı. Bu tür cihazların şarj edilmesi gerekmeyecek ve bu cihazı çalıştırmak için çok az enerji gerekecek.” diye belirtti.

Cooper’ın vizyonu, bedenlerimizin güçlü mikroçipler ve sensörlerle güçlendirildiği, insanlığın gelecekteki olası bir aşamasına işaret ediyor. Örneğin, Elon Musk’ın Neuralink’i gibi birkaç girişim, bilgisayarları insan beyniyle birleştirmeyi amaçlayan teknolojiler geliştiriyor.

Akıllı telefon pazarı son birkaç yılda durgunlaştı ve sektördeki üreticiler yenilikçi tasarımlar bulmakta zorlanıyorlar. Günümüzde telefonların yaygınlığı, sosyal medya bağımlılığından mahremiyet ihlallerine kadar bir dizi sorunla sonuçlandı. Cooper, tüm bunları kabul ederek, “Gizlilik ve bağımlılık ciddi bir sorun.” dedi. Ancak gelecek için iyimser bir tavır takınarak, eğitim ve sağlık hizmetleri gibi alanlarda teknolojinin en iyi günlerin ileride olabileceğini öne sürdü.

Cooper, “İnsanlığa sonsuz bir inancım var. Tarihe bakıyorum ve teknolojide sahip olduğumuz tüm ilerlemelere bakıyorum ve bir şekilde insanlar bunu anlamaya başladı. İnsanlar şimdi daha iyi durumda ve daha uzun yaşıyorlar. Daha zenginler, daha önce hiç olmadıkları kadar sağlıklılar. İnişlerimiz ve çıkışlarımız var. Ama genel olarak insanlık ilerliyor.” diyerek sözlerine devam etti.

Dünyada insan sayısından daha fazla cep telefonu aboneliği ve nüfusun üçte ikisinin kişisel cep telefonu var. Cooper’a göre telefon artık herkesin bir “uzantısı” haline geldi.

Derleyen: İlayda FİDAN

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Kalıplara sığmayan, teknolojiyle büyüyen bir milenyum nesli üyesi. Gelecek için attığı adımlarda daima kreatif olmayı, huzuru ve mutluluğu amaçlayan idealist bir kişilik. Hayatı kolaylaştıracak her teknolojiye ayak uydurduğu gibi son denilenlere göre hala bilim insanlarının ışınlanmayı bulmasını beklemektedir. "Dijitaliyidir için İlayda'nın sloganı "Dijital doğru bilgiye ulaşıyorsan iyidir" oldu.
Yorum bırak, puan ver