FBI Yetkilileri, Şirketlerin Milyarlarca Dolarlık Çip Fonu Alabilmesi için Güvenlik Taleplerini Sıraladı

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Alp Eren Gümüş
2 dk okuma süresi

Eski FBI ajanları, istihbarat analistleri ve askeri yetkililerden oluşan bir grup, Beyaz Saray’a ABD çip endüstrisini desteklemek için 50 milyar dolarlık yeni fonun bir kısmından faydalanmak isteyen şirketler için yeni güvenlik gereklilikleri eklemesi çağrısında bulunuyor.

Salı günü aralarında Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan’ın da bulunduğu Beyaz Saray yetkililerine gönderilen bir mektupta yazarlar, amaçlarının bilgisayar korsanlarının ve ABD düşmanlarının savaş uçaklarından elektrikli pencerelere kadar her şeye güç veren küçük cihazlara arka kapılar eklemesini önlemek olduğunu belirttiler. Ayrıca yazarlar CHIPS Yasasında araştırma ve geliştirme için ayrılan 11 milyar doların bir kısmının yeni, son teknoloji yarı iletken güvenliği çalışmalarına tahsis edilmesini istiyorlar.

Mektupta “Arabalardaki emniyet kemerleri ve gıdalardaki etiketler gibi diğer tüketici korumalarında olduğu gibi hükümet vatandaşlarımızı güvende tutmak için endüstrinin uyması gereken yönergeler oluşturabilir. Kötü niyetli şahıs veya şahıslar bir çipi ele geçirirse, onu durdurabilecek bir yazılım yoktur.” ifadeleri yer aldı.

Mektubun yazarları arasında Savunma Bakanlığının politikadan sorumlu eski müsteşar vekili Michael Lumpkin ve şu anda siber güvenlik firması Appgate’in CEO’su olan eski üst düzey FBI yetkilisi Leo Taddeo’nun yanı sıra ABD Gazi İşleri Bakanlığının eski Teknoloji Direktörü ve şu anda Amida Technology Solutions’ın CEO’su olan Peter Levin de yer alıyor.

Yarı iletken üreticileri halihazırda geliştirmenin her aşamasını takip eden güvenlik özellikleri ve kontrolleri uygularken, mektubun yazarları ABD’nin kritik altyapı ve ulusal güvenlikte kullanılan çiplerin saldırılara karşı güçlendirilmesini sağlamak için 2026 yılına kadar bir sertifikasyon süreci oluşturulması gerektiğini söylüyor.

Derleyen: Alp Eren Gümüş

Loading

Bu içeriği paylaş
Teknoloji, uçsuz bucaksız potansiyeliyle her geçen gün hayatımızın daha büyük bir parçası haline gelmekte. Tüm bu gelişmelerin peşinde, bizi biz yapan değerleri kaybetmemeyi dileyen bir hayalperest. Dijitaliyidir için Alp’in sloganı “dijital doğru ellerde iyidir” oldu.
Yorum bırak, puan ver