Twitter, sosyal medya platformunun faturalarını ödemediğini iddia eden bir dizi dava ile karşı karşıya. Raporlar, Twitter’a karşı açılan en az dokuz dava talebinin 14 milyon doların üzerine çıktığını ortaya koydu.
Rapora göre 4 satıcı, nisan ayında ödenmemiş faturalarla ilgili sözleşme ihlali nedeniyle ortak dava açtı. Yalnızca aralık ayından bu yana, en az on satıcı benzer gerekçelerle Twitter’a dava açtı.
Bir altyazı hizmetleri şirketinin CEO’su Norma Miller Bloomberg’e, “Benimki gibi küçük bir şirket için 42.000 dolar önemsiz değil. Ancak bu Musk’ın, öğle yemeği toplantısı için Los Angeles’tan San Francisco’ya jetiyle gittiğinde ödediği para.” açıklaması ile Musk’ın neden borcunu ödemediği konusundaki kafa karışıklığını dile getirdi.
Nisan davasındaki dört davacıdan biri olan Miller, Musk’ın ekim ayında platformu resmen devralmasından yaklaşık iki hafta önce Twitter’ın ödemeyi durdurduğunu iddia etti. Miller’ın firması büyük bir projenin ortasındaydı ancak Musk çalışanları işten çıkarmaya başlayınca irtibat kesildi ve bunların yerini otomatik bir sistem aldı.
Miller, Bloomberg’e “Nihayetinde tüm iletişimimiz, bize aynı yanıtı tekrar tekrar veren bir robota kaldı.” dedi.
Diğer şirketler de Twitter’ın işten çıkarma sonrası yaşadığı kafa karışıklığıyla ilgili benzer hayal kırıklığını yineledi.
Miami merkezli halkla ilişkiler şirketi Cancomm’un yönetici ortağı Naomi Newton, Bloomberg’e “Daha sonra birkaç kez yeniden yapılanma ve gecikmeler yaşadıkları konusunda bilgilendirme aldık.” dedi.
Cancomm da Musk’ın kabaca 140.000 dolar borcu olduğunu iddia ederek Twitter’a da dava açtı. Newton, Twitter’ın ödeme yapamamasının “muazzam bir nakit akışı yükü” yarattığını da sözlerine ekledi.
Musk’ın mart ayında çalışanlarına, Twitter’ın görevi devraldığından bu yana değerinin yarısından fazlasını kaybettiğini söylediği ancak Twitter’ın “2. çeyrekte zararı karşılayacağına” söz verdiğini bildirildi.
Geçtiğimiz günlerde Elon Musk’ın vefat etmiş ünlülerin Twitter hesaplarına mavi tik vermesi, cebinden çıkardığı bu parayı borçlarını ödemek için kullanması gerektiği üzerine yorumlara sebep oldu.
Derleyen: Damla Şayan