Laboratuvarda Üretilen Bebekler 2028’de Gerçek Olabilir

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Eliz Canyurt
Ekleyen Eliz Canyurt
1 dk okuma süresi

Laboratuvarda sıfırdan üretilen bebekler, yeni bir buluş sayesinde sadece beş yıl içinde mümkün olabilir.

Japon bilim insanları, yapay bir rahim kullanarak laboratuvarda insan bebeklerini büyütme konusunda ilerleme kaydettiler. Kyushu Üniversitesinden Profesör Katsuhiko Hayashi ve ekibi, erkek farelerin cilt hücrelerinin pluripotent kök hücrelere dönüştürüldüğü ve daha sonra işlevsel yumurta hücrelerine dönüştürüldüğü sentetik bir taşıyıcı annelik yöntemiyle başarılı bir şekilde bebek fareler yarattı.

Bu yumurtaları döllemek ve onları dişi farelere yerleştirmek, canlı fare yavrularının oluşmasıyla sonuçlandı. Embriyoların sadece %1’i canlı yavrulara dönüşürken, araştırmacılar bu deneyin insan üremesi üzerinde etkileri olduğuna inanıyorlar.

Bu yöntemle insan embriyosu oluşturma süreci henüz başlangıç ​​aşamasında ve insanlarda yumurta benzeri hücre üretimini çoğaltmak yaklaşık beş yıl alacak. Bu yapay üreme yönteminin güvenliğini sağlamak için 10-20 yıl boyunca ek testler gerekecek.

Başarılı olursa, bu teknoloji kısırlıkla mücadele eden bireylere, eşcinsel çiftlere, bekar ebeveynlere fayda sağlayabilir.

Bununla birlikte, kök hücrelerin kültür işlemi sırasında mutasyonların ve hataların ortaya çıkmasıyla ilgili endişeler devam ediyor.

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Keşfetmeye olan tutkusuyla deneyimler elde etmek için fırsatları değerlendiren bir tasarım öğrencisi. Yaratıcılığını ve pozitifliğini her zaman ön planda tutarak öğrenmeye ve gelişmeye ilgili olan Eliz, bu yeni deneyimini ise gündemi yakından takip edebileceği ve kendini yazarlık konusunda geliştirebileceği dijitaliyidir’de sürdürüyor. Eliz’in dijitaliyidir için sloganı “Dijital geleceği şekillendireceği için iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver