Clickbait Başlıklara Yapay Zekâ Çözümü!

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Damla Şayan
Ekleyen Damla Şayan
2 dk okuma süresi

Instagram’ın kurucu ortaklarının haber odaklı uygulaması Artifact, manşetleri yapay zekâ tarafından oluşturulan başlıklar ile değiştirebilecek.

Artifact haber uygulaması, kullanıcıların makaleleri “clickbait” olarak işaretlemesine olanak sağlamaya başladı ancak cuma gününden itibaren uygulama, OpenAI’ın GPT-4 büyük dil modelinin yardımıyla clickbait manşetleri, gerçek zamanlı olarak yeniden yazıp değiştirebilecek. Yeterli sayıda kişi bir haberi clickbait olarak işaretlerse Artifact, tüm kullanıcılara yapay zekâ tarafından yeniden yazılmış bir başlık göstermeye başlayacak.

Artifact’in kurucu ortağı Kevin Systrom, The Verge ile yaptığı bir röportajda, şimdiden tonlarca insanın tık tuzaklarını belirten clickbait seçeneğini uygulamada kullandığını söylüyor. “İnsanların dünyayı tıklama tuzağından kurtarma konusunda tutkulu oldukları açık.” diye ekliyor.

Systrom tıklama tuzağı olan başlıkların, aslında Artifact kullanıcıları için can sıkıcı olmadığını iddia ediyor. Clickbait başlıklar, tıklanan başlık bilgisi üzerinden yola çıkarak aslında ilgilenilen konuyu tespit edip sisteme iletir. Bu şekilde clickbait başlıklar, Artifact kullanıcılarına, ulaşmak istenilen haber içeriğine yönlendirme konusunda yardımcı olabilir.

Systrom, Artifact’teki insanların, çok sayıda yazılmış bir başlığın sıralamasını da gözden geçirebileceğini ve revize edilmiş bir başlığı, tüm Artifact kullanıcılarına göndermeyi seçebileceğini söylüyor. Bu süreç şu anda manuel işliyor ancak ileride otomatik hale gelebilir.

Systrom, yapay zekâ tarafından yeniden yazılan manşetlerin doğruluğundan emin. “Test deneyimimize göre her seferinde içerik ile bağlantılı doğru başlıkları yazabildi. Bu yönden bir sıkıntı yaşanacağını ön görmüyoruz.” diyor.

Systrom, Artifact’in yapay zekâ kullanarak her başlığı otomatik olarak yeniden yazmasına olan tutkusu için “Yayıncıların ve yazarların içerikleri üzerinde sahip oldukları editoryal otoriteyi gerçekten takdir ediyor ve saygı duyuyorum.” diyor. Bu yapay zekâ uygulamasının, gerçekten sorunlu durumları hedeflediğini özellikle vurguluyor.

Derleyen: Damla Şayan

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Yaratıcılığın dahil olduğu her alanda kendini bulan, aslında kendini de yaratma ve gerçekleştirme gayreti içerisinde olan bir yağmur damlası. Yaratıcılığını dijital dünyada da var etmek onun için önemli. Damla’nın Dijitaliyidir için sloganı “Dijital, bizle iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver