Meta CEO’su Mark Zuckerberg, Meta’ya ait ürünlere biraz daha ilgi katmak için dâhiyane ve cesur planını açıkladı: Kesinlikle her yere biraz üretken yapay zekâ sıkıştırılmalı.
Axios’un haberine göre Zuckerberg, perşembe günü yapılan bir toplantıda, Facebook ve Instagram da dahil olmak üzere Meta’nın hem dahili hem de tüketiciye yönelik ürünlerine eklenecek olan bir dizi üretken yapay zekâ aracını ve entegrasyonunu açıkladı.
Zuckerberg, Axios’a yaptığı açıklamada “Geçtiğimiz yıl, üretken yapay zekâ konusunda gerçekten inanılmaz atılımlar – niteliksel atılımlar – gördük. Bu bize şimdi bu teknolojiyi alma, ilerletme ve ürünlerimizin her birine yerleştirme fırsatı veriyor.” dedi.
Bu entegrasyonlarla ilgili ayrıntılar henüz yetersiz olsa da Axios, bir güncellemenin müşterilerin “kendi fotoğraflarını değiştirmek ve Instagram hikâyelerinde paylaşmak için bir metin istemi kullanmasına” izin vereceğini, başlangıçta Meta’nın önde gelen mesajlaşma uygulamaları olan Facebook Messenger ve WhatsApp’a odaklanan bir başka güncellemenin ise “yardım etmek veya eğlendirmek için farklı kişiliklere ve yeteneklere sahip yapay zekâ temsilcileri getireceğini” bildirdi.
Zuckerberg, CNBC’ye yaptığı açıklamada “Sektörde önemli ve benzersiz bir rol oynayacağız. Bu yetenekleri milyarlarca insana başkalarının yapamayacağı yeni yollarla sunacağız.” cümlelerini kurdu.
Daha da önemlisi Axios, Zuckerberg’ün bu yeni yapay zekâ sunumlarını, kalan meta arkadaşlarına, Meta’nın çılgınca pahalı metaverse çabalarının uyumlu bir bileşeni olarak sunduğunu ve son aylarda yapay zekânın altına hücum sırasında kamuya açık bir arka koltukta yer aldığını belirtti. Bununla birlikte, kurucunun zor durumdaki metaverse vizyonunun henüz tamamen bitmediği ve Apple’ın AR alanına yaptığı yeni ve büyük atılımın bir sonucu olarak yeniden alevlenmiş olabileceği görülüyor.
Ne derler bilirsiniz: Şüpheye düştüğünüzde duvara spagetti atın ve neyin yapışacağına bakın. Özellikle de bu makarna hissedarları, kurucunun metaverse projesinden daha mutlu ediyorsa. Ancak bu spagettinin Meta’ya ait bir sosyal medya sitesinde bulunma deneyimini daha iyi ya da daha eğlenceli hâle getirip getirmeyeceği – ya da sosyal medya varlığımızı yeni ve sinir bozucu bir tuhaf hipergerçeklik seviyesine yaklaştırıp yaklaştırmayacağı – hâlâ kesin bir sonuca ulaşmaktan uzak.
Derleyen: Hatice Bulut