Türkçenin de Eklenmesiyle Google Bard’da Artık 40’tan Fazla Dil Desteği Var

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Davut Bulut
Ekleyen Davut Bulut
2 dk okuma süresi
  • Google Bard, Türkçe dahil 40’tan fazla dil desteği sunmaya başladı.
  • Uygulama, Avrupa ve Brezilya’da da kullanıma sunuldu.
  • Bard, eklenen yeni özellikleri ile ‘‘bugüne kadarki en büyük genişlemesini’’ sağlamış oldu.

Bard, Google arama motorunu tamamlamak amacıyla Google tarafından geliştirilmiş bir sohbet robotu. Google’ın LamDA dil modeli ile tasarlanan Bard, ChatGPT’nin GPT-3.5 dil modeline benzeyen bir yapıya sahip.

Google, Bard uygulamasına Avrupa ve Brezilya’nın katılımının yanı sıra ek dil desteği de sunarak ‘‘bugüne kadarki en büyük genişlemesini’’ sağlıyor. Korece ve Japoncanın eklenmesinin ve 180’den fazla ülkede kullanıma sunulmasının ardından Bard artık Arapça, Çince, Almanca, Hintçe, İspanyolca ve Türkçe de dahil olmak üzere 40’tan fazla dili destekliyor.

Yapay zekâlı sohbet robotunda ayrıca yeni üretkenlik ve kişiselleştirme özellikleri de bulunuyor. Yeni özelliklere ek olarak Google, yanıtların tonunu ve stilini özelleştirmenize izin veriyor. Bard, sağ üst köşedeki ses simgesine dokunduğunuzda 40’tan fazla dilde yanıtlarını yüksek sesle okuyabilir. Bu, özellikle bir kelimenin doğru telaffuzunu duymak için oldukça işe yarar.

Google ayrıca üretkenliği artırmak için dört özellik sunuyor. Sohbetleri sabitlemek, geçmiş aramalara dönmenin hızlı bir yolu olarak istekleri tam olarak kaydetmenize olanak tanıyor. Ayrıca aynı anda birden fazla konuşma da yapabiliyorsunuz.

Yeniden adlandırılabilen bu sabitlenmiş sohbetler, yeni bir kenar çubuğunda görünüyor. En üstte bir ‘‘yeniden sohbet’’ düğmesi ve ardından sabitlenmiş bölümün yanı sıra ‘‘son konuşmalar’’ yer alıyor. Sıkça sorulan sorular kısmı da sağ üst köşeye taşınmış görünüyor.

Google Colab’a ek olarak Bard, artık Python kodunu Replit’e aktarabiliyor. Bu özellikler, 40’tan fazla dilde kullanılabilecek.

Son olarak Bard’ın Google Lens entegrasyonu artık yayında ve görüntüleri yüklemenize izin veriyor. İngilizce olarak kullanılabilen Lens, nesne tanıma özelliğine sahipken Bard, altyazı da hazırlayabiliyor.

Derleyen: Davut Bulut

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Gazetecilik okuyan, mesleğini çok seven ve bu yolda emin adımlarla yürümek isteyen öğrenci. Okumak ve gezmek en çok yaptıkları. Bilgisayar oyunlarına olan merakı onu teknolojiyi daha cok araştırmaya itti. Her zaman araştırmacı, her zaman araştıran kimliğe büründü ve kendini dijitaliyidir'de buldu. Dijitaliyidir için Davut'un sloganı "dijital her zaman yeni kalmak için iyidir" oldu.
Yorum bırak, puan ver