- OceanGate’in kurucu ortağı Guillermo Söhnlein’ın 2050 yılına kadar 1000 insanı Güneş sisteminin en sıcak gezegeni olan Venüs’e göndermek istiyor.
- Söhnlein, 11 yaşından beri insanlığı çok gezegenli bir tür haline getirmek istiyor.
- Söhnlein, bulutlardaki sülfürik aside dayanacak şekilde bir uzay istasyonu tasarlanabilirse, bir gün yüz binlerce insanın Venüs atmosferinde yaşayabileceğini söylüyor.
OceanGate’in kurucu ortağı, haziran ayında beş kişinin ölümüyle sonuçlanan Titanik su altı gezisinin ardından şirketin aldığı tepkiye rağmen Venüs’e 1000 kişi göndermeyi planladığını söyledi.
Şirketin kurucu ortağı Stockton Rush da dahil olmak üzere dalgıç geminin patlayarak gemideki herkesin ölümüne yol açtığı trajediye rağmen, meslektaşı Guillermo Söhnlein yılmadı ve uzayla ilgili hedefleri olduğunu söyledi.
Söhnlein, 2050 yılına kadar güneş sistemindeki en sıcak gezegen olan Venüs’ün yüzeyinde 1000 kişinin yaşadığını görmek istiyor.
Arjantin doğumlu Amerikalı iş insanı şunları söyledi: “Bence bu, 2050 yılına kadar Mars yüzeyine bir milyon insan yerleştirmekten daha ilham verici. Venüs’e gitmekten bahsettiğinizde bunun uzay endüstrisinin dışındakilerin kaşlarını kaldıracağı konusunda kesinlikle haklısınız. Bu duruma uzay endüstrisinin içinde olanlar bile kaşları kaldırır.”
Söhnlein sözlerine “Sanırım 11 yaşımdan beri insanlığı çok gezegenli bir tür haline getirmeye yardımcı olmaya çalışıyorum. ilk Mars kolonisinin komutanı olmak gibi sürekli tekrar eden bir hayalim vardı.” diyerek devam etti.
Tüm bunlar kulağa hoş ve güzel geliyor, ne de olsa Elon Musk’ın da Mars için benzer hedefleri var. Ancak Venüs şu anda galaksideki en az misafirperver gezegenlerden biri.
Güneş sistemindeki en sıcak gezegen olmasının yanı sıra, atmosferi sera gazlarından oluşuyor ve bulutları Venüs’ü 475 °C’ye ulaşabilecek kadar sıcak yapan sülfürik asit içeriyor.
Buna rağmen Söhnlein, yüzen bir uzay istasyonunun Venüs’teki zorlu koşullara dayanabilmesinin “çok mümkün” olduğunu ve bu durumun muhtemelen şüpheyle karşılanacağını düşünüyor. Söhnlein, bulutlardaki sülfürik aside dayanacak şekilde bir uzay istasyonu tasarlanabilirse, bir gün yüz binlerce insanın Venüs atmosferinde yaşayabileceğini söylüyor.
Söhnlein’in hayali olan Humans2Venus projesi, araştırmacı Khalid Al-Ali ile birlikte kuruldu. Fırlatma maliyetlerini azaltacak ve uzay projelerini devlet yardımı olmadan finanse edecek teknolojiler geliştirmeye çalışılacak.
Derleyen: Serap Atabey