- Bilim insanları meteor benzeri nesnenin garip bir şekilde güçlü olduğunu, bazı yapay alaşımlar içerebileceğini söylüyor.
- ABD, Almanya ve Papua Yeni Gine’deki araştırmacılar, örnekleri analiz ediyor.
Harvard’lı fizikçi Avi Loeb, dünya dışı akıllı yaşamın varlığını doğrulayan potansiyel bilimsel kanıtların keşfine işaret etti ve sonuçların bir ay içinde beklenildiğini belirtti. Bu tahmin, 2014 yılında Pasifik Okyanusundaki meteor benzeri bir UFO kaza bölgesinden alınan küçük metal parçalarının analizinden kaynaklanıyor. Çapları 0,1 ila 0,7 mm arasında değişen, yaklaşık 50 demir küreden oluşan bu parçaların yapay bir alaşım veya bir uzay gemisinin kalıntıları olabileceği tahmin ediliyor.
Harvard Smithsonian Astrofizik Merkezindeki Kuram ve Hesaplama Enstitüsünün direktörü olan Avi Loeb, kurtarma görevini yönetiyor ve bu parçaların, insanlığın uzaylı yaşamla ilk temasını simgeleyebileceğine inanıyor.
Almanya, Papua Yeni Gine ve Amerika Birleşik Devletleri’ndekiler de dahil olmak üzere çok sayıda araştırma kurumuyla iş birliği yapan Loeb, bu kürelerin atom izotopları ile kimyasal bileşimini analiz etmeyi ve potansiyel uzay dışı kökenlerini belirlemeyi amaçlıyor.
IM1 (Yıldızlararası Meteor 1) olarak adlandırılan nesne, dikkat çekici malzeme dayanıklılığı ve olağan dışı özellikleri nedeniyle önem taşıyor. Yakındaki yıldızların %95’inden daha hızlı bir şekilde hareket eden IM1, bir itme unsuru barındırdığını düşündürüyor. IM1 doğal bir meteor olsa bile sağlam bileşimi ve yapay kökenli olma olasılığı göz ardı edilemez.
Bilim insanları IM1’in özelliklerini araştırmaya devam ettikçe gelecek sonuçlar dünya dışı zekâ ve evrenin karmaşıklığı konusundaki anlayışımızı yeniden şekillendirebilir.
Derleyen: Eliz Canyurt