- Meta, Instagram’daki kullanıcıların Facebook kiÅŸilerine mesaj göndermesine izin vermeyeceÄŸini belirtmek için destek sayfalarını güncelledi.
- Şirket, bir tarih belirtmeden özelliğin aralık ayı ortasında kapatılacağını söyledi.
- Meta, platformlar arası mesajlaşma özelliğinin durdurulmasına ilişkin belirli bir neden sunmadı.
Meta, artık Instagram’daki kullanıcıların Facebook kiÅŸilerine mesaj göndermesine izin vermeyeceÄŸini belirtmek için destek sayfalarını güncelledi.
Google’ın belirttiÄŸi gibi ÅŸirket, bir tarih belirtmeden özelliÄŸin aralık ayı ortasında kapatılacağını söyledi.
Destek sayfası, platformlar arası yeni sohbetler baÅŸlatılamayacağını ancak Instagram’daki mevcut sohbetlerin salt okunur hale geleceÄŸini belirtti.
Sosyal medya devi, platformlar arası mesajlaşmayı ilk kez 2020 yılında tanıttı. Üç yıl sonra, grup sohbeti gibi özellikleri de ekledikten sonra şirket, özelliği kapatmaya karar verdi.
Meta, platformlar arası mesajlaÅŸma özelliÄŸinin durdurulmasına iliÅŸkin belirli bir neden sunmadı. Avrupa BirliÄŸi’nin Dijital Pazarlar Yasası (DMA), büyük mesajlaÅŸma uygulamalarının birbirleriyle birlikte çalışabilmesini gerektiriyor.
Eylül ayında WABetaInfo, WhatsApp’ta, bir üçüncü taraf sohbetleri ekranının görülmesi üzerine birlikte çalışabilirlik özelliÄŸinin baÅŸlatıldığını bildirmiÅŸti.
AÄŸustos ayında ise sosyal medya devi, yıl sonuna kadar Messenger kullanıcıları için uçtan uca ÅŸifrelemeyi varsayılan olarak açmayı hedeflediÄŸini açıklamıştı. O dönemde Meta’nın gizlilik sorumlusu yardımcısı Rob Sherman, Messenger’ın kullanıma sunulması tamamlandıktan sonra Instagram DM’lerinin de uçtan uca ÅŸifreleme korumasına sahip olacağını söyledi. Åžirket, platformlar arası mesajlaÅŸmanın durdurulmasının bu geliÅŸmeyle ilgili olup olmadığı konusunda yorum yapmadı.
Ayrı bir gelişmede Meta, haziran ayında Alman antitröst kurumunun talimatı üzerine hesap merkezini, kullanıcılara siteler arası faaliyetler üzerinde daha fazla kontrol hakkı sağlamak amacıyla elden geçirmeyi de kabul etti.
Derleyen: Fatma Ebrar Tuncel