- OpenAI, öne çıkan ürünü ChatGPT’ye güç veren GPT-4 modelinin bir iterasyonu olan GPT-4o’yu piyasaya sürüyor.
- OpenAI CTO’su Mira Murati, pazartesi günü canlı yayında yaptığı duyuruda güncellenmiş modelin “çok daha hızlı” olduğunu ve sohbet robotunun “metin, görüntü ve ses üzerine olan yeteneklerini” geliştirdiğini söyledi.
- Murati, GPT-4o sürümünün tüm kullanıcılar için ücretsiz olacağını ve ücretli kullanıcıların ücretsiz kullanıcıların “beş katına kadar kapasite sınırına” sahip olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
OpenAI, öne çıkan ürünü ChatGPT’ye güç veren GPT-4 modelinin bir iterasyonu olan GPT-4o’yu piyasaya sürüyor. OpenAI CTO’su Mira Murati, pazartesi günü canlı yayında yaptığı duyuruda güncellenmiş modelin “çok daha hızlı” olduğunu ve sohbet robotunun “metin, görüntü ve ses üzerine olan yeteneklerini” geliştirdiğini söyledi. Murati, GPT-4o sürümünün tüm kullanıcılar için ücretsiz olacağını ve ücretli kullanıcıların ücretsiz kullanıcıların “beş katına kadar kapasite sınırına” sahip olmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.
Bir blog yazısında OpenAI, GPT-4o’nun yeteneklerinin “aşamalı olarak kullanıma sunulacağını”, ancak metin ve görüntü yeteneklerinin bugün ChatGPT’de kullanıma sunulmaya başlayacağını söylüyor.
OpenAI CEO’su Sam Altman, modelin “doğal olarak çok modlu” olduğunu, yani modelin içerik üretebileceğini veya ses, metin veya görüntülerdeki komutları anlayabileceğini belirtti. Altman, X’te GPT-4o ile uğraşmak isteyen geliştiricilerin, GPT-4 Turbo’nun yarı fiyatına ve iki kat daha hızlı olan API’ye erişebileceklerini de sözlerine ekledi.
Yeni modelin bir parçası olarak ChatGPT’nin ses moduna yeni özellikler geliyor. Uygulama, gerçek zamanlı olarak yanıt veren ve etrafınızdaki dünyayı gözlemleyen bir sesli asistan olarak hareket edebilecek. Mevcut ses modu oldukça sınırlı; her seferinde bir komuta yanıt veriyor ve yalnızca duyabildikleriyle çalışıyor.
Altman, canlı yayın etkinliğinin ardından bir blog yazısında OpenAI’ın gidişatını değerlendirdi. Şirketin orijinal vizyonunun “dünya için her türlü faydayı yaratmak” olduğunu söyledi ancak vizyonun değiştiğini kabul etti. OpenAI, gelişmiş yapay zeka modellerini açık kaynaklı hale getirmediği için eleştiriliyordu ve Altman, şirketin odak noktasının, bu modelleri ücretli API’ler aracılığıyla geliştiricilerin kullanımına sunmak ve üçüncü tarafların oluşturma işlemini yapmasını sağlamak olarak değiştiğini söylüyor.
Derleyen: Alp Eren Gümüş