Gençler İnternetsiz Bir Dünyayı Tercih Ediyor

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Damla Sayan
Ekleyen Damla Sayan
3 dk okuma süresi

İngiltere merkezli araştırma, 16 ila 21 yaşındakilerin yaklaşık %70’inin internette sosyal medya ile zaman geçirdikten sonra kendilerini daha kötü hissettiğini ortaya koyuyor.

Detaylar haberimizde

Ankete katılan gençlerin %50’si, saat 22.00’den sonra belirli uygulama ve sitelere erişimlerini kısıtlayacak bir “dijital sokağa çıkma yasağı”nı desteklerken, %46’sı internetin hiç olmadığı bir dünyada genç olmayı tercih edeceğini söyledi.

Ankete katılanların dörtte biri günde dört veya daha fazla saatini sosyal medyada geçirirken, ankete katılanların %42’si çevrimiçi yaptıklarıyla ilgili olarak ebeveynlerine ve velilerine yalan söylediğini itiraf etti.

Çevrimiçiyken, %42’si yaşları hakkında yalan söylediğini, %40’ı sahte veya “yanan” bir hesaba sahip olduğunu kabul etti ve %27’si tamamen farklı bir kişi gibi davrandığını söyledi.

Sonuçlar, teknoloji sekreteri Peter Kyle’ın hükümetin TikTok ve Instagram gibi belirli uygulamalar için son saatlerin zorunlu hale getirilmesi olasılığını değerlendirdiğini ima etmesinin ardından geldi.

internet

NSPCC’de çevrimiçi çocuk güvenliği politika yöneticisi olan Rani Govender, dijital sokağa çıkma yasaklarının yararlı olsa da, diğer önlemler alınmadan çocukların çevrimiçi ortamda zararlı materyallere maruz kalmasını engelleyemeyeceğini söyledi.

Rani Govender, “Tek başına dijital sokağa çıkma yasağının çocukları çevrimiçi ortamda karşılaştıkları risklerden korumayacağını açıkça belirtmemiz gerekiyor. Çocuklar günün diğer saatlerinde tüm bu riskleri görebilecekler ve yine de aynı etkiye sahip olacaklar” dedi.

Govender, şirketler ve hükümet için birincil odak noktasının çocukların “çok daha güvenli ve daha az bağımlılık yaratan siteleri” kullanmasını sağlamak olduğunu ekledi.

İnternetin Karanlık Yüzü

British Standards Institution tarafından yürütülen çalışmada 1.293 gençle anket yapıldı ve katılımcıların %27’sinin çevrimiçi konumlarını yabancılarla paylaştığı bulundu.

Aynı ankette, katılımcıların dörtte üçü pandemi nedeniyle çevrimiçi ortamda daha fazla zaman geçirdiklerini söylerken, %68’i çevrimiçi ortamda geçirdikleri zamanın ruh sağlıklarına zararlı olduğunu hissettiklerini söyledi.

İntiharı önleme yardım kuruluşu Molly Rose Foundation’ın başkanı Andy Burrows, “gençlerin çevrimiçi ortamdaki risklerin farkında olduğu ve dahası teknoloji şirketlerinden kendilerini korumak için harekete geçmelerini istedikleri açık” dedi.

Algoritmaların “kendi hataları olmaksızın hızla bir sarmal yaratıp gençleri zararlı ve üzücü materyallerle dolu tavşan deliklerine sürükleyebilecek” içerikler sağlayabileceğini de sözlerine ekledi. Andy Burrows, “Çocukların ve toplumun ihtiyaçlarını büyük teknoloji şirketlerinin ihtiyaçlarının önüne koyan, tasarıma göre güvenli bir düzenleme yaklaşımını nihayet yerleştirmek için acilen yeni yasalara ihtiyaç duyulduğunu” belirtti.

Derleyen: Damla Şayan

Loading

Bu içeriği paylaş
Yorum bırak, puan ver