Elon Musk manipülatör mü? JPMorgan 162 milyon dolarlık dava açtı.

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Okan Köroğlu
2 dk okuma süresi

Elon Musk’ın yıllar önce attığı Tesla tweetleri başını ağrıtmaya devam ediyor.

CEO’su olduğu Tesla için Musk’ın attığı tweetler tartışılmaya devam ediyor. JPMorgan 2014 yılında hisselerine ortak olduğu Tesla için elon Musk’ın borsa manipülasyonu yaptığını iddia ederek dava açtı. JPMorgan Musk’ın attığı bir twit sebebi ile hisselerin önce fırladığı sonrasında ise tepetaklak düştüğü için yatırımcı olarak 162 milyon dolar zarar uğradıklarını iddia ediyor. Tesla elbette aynı fikirde değil.

Sahibi olduğu Chase Bank ile Tesla hisselerine yatırım yapan JPMorgan, Tesla’nın CEO’su Musk’ın Tesla’yı hisse başına 420 $’dan satın almak için “finansman sağlandığını” söylediği 7 Ağustos 2018 tarihli bir tweet’in, Tesla’nın hisse fiyatını önemli ölçüde düşürdüğü için açıkça zarara uğradığını iddia ediyor.

Chase Bank hisseleri aldığında hisse başı Tesla’nın ederi 500 doların üzerinde idi. Musk bir süre sonra hisse başına 420$’dan satın alma yapıldığına dair bir tweet paylaştı. Tweet önce senetlerin değerini artırsa da sonrasında bu değerin yanlış olduğu ortaya çıkınca değerler düştü. Tesla yöneticileri bunu hissedarlara açıklamaya çalıştılar. Hatta Musk ve Tesla yönetimi itirazları sonlandırmak için bir anlaşma yoluna gitti ve Menkul Kıtmetler ve Borsa Komisyonu’nda görülen davada her bir yatırımcıya 20 milyon dolar ödedi ve Musk Tesla’daki yönetim kurulu başkanlığı görevini 3 yıl süre için bırakmayı kabul etti.

Sonrasında JPMorgan yapılan iyileştirmeleri kabul etmeyerek başka öneriler sundu ve basına “Tesla’ya sözleşmeden doğan yükümlülüklerini yerine getirmek için çok sayıda fırsat sunduk fakat Tesla bize yanıt vermedi” dedi. Tesla’nın da bu önerileri kabul etmemesinin ardından JPMorgan yeniden bir dava açtı ve 160 milyon dolar ödeme istediğini bildirdi.

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Dijital dünyanın dününde bugünde var olan, yarınında da olabilmek için gemiden hiç inmeye niyeti olmayan bir kaçak yolcu. Gazete, dergi ve radyo deneyimlerini dijital ile birleştirme inadından asla vazgeçmediği için dijitaliyidir’in içinde. Dijitaliyidir için Okan’ın sloganı “dijital sandığınızdan da iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver