- Metaverse’de büyüyen diğer markalara katılan Tommy Hilfiger, yaptığı basın açıklamasına göre Roblox oynamak ve sosyalleşmek için sanal bir topluluk alanı olan Tommy Play’i piyasaya sürdü. Tommy Hilfiger, önümüzdeki aylarda dijital ve oyun deneyleriyle ilgili daha fazla duyuru yapmayı planlıyor.
- Tommy Play, bu yaz her ay Roblox topluluk yaratıcıları ve düşünce liderleriyle oluşturulan içerik güncellemelerine, harita genişletmelerine ve ürün lansmanlarına sahip olacak.
- Alanda mini oyunlar ve yükseltmeler için kullanılabilecek veya süper güçlü kasklar, bisikletler, kulaklıklar ve Tommy Jeans giyim ve aksesuarları gibi ögelerle takas edilebilecek Tommy Coin’ler var. Kullanıcılar, sanal BMX bisiklet parkında hileler öğrenebilir, gizli ögeler için bölgeyi arayabilir ve günlük lider panosuna hükmetmek için bisiklet yarışmalarında rekabet edebilir.
Tommy Play’in ilk çıkışı, markanın Aralık 2021 Roblox ortaklığının bir uzantısı. İkili, Roblox topluluğundaki sekiz dijital moda tasarımcısıyla bir araya gelerek kullanıcıların avatarlarını şekillendirebilecekleri 30 giysilik bir Tommy X Roblox Creators koleksiyonu oluşturdu.
Hilfiger, “Roblox marka değerlerimizin çoğunu paylaşıyor: kapsayıcılık, çeşitlilik, yaratıcılık ve topluluk.” açıklamasını yaptı. “Geleneksel sosyal platformlarla yapamayacağımız ilgi çekici şekillerde Roblox kullanıcılarıyla tanışmaktan heyecan duyuyoruz. Roblox ile içinde yaşadığımız bu dünyayı inşa etmeye, onun canlanmasını izlemeye ve bir sonraki yineleme için birlikte yaratmaya devam ediyoruz.”
Markanın mart ayında Metaverse Moda Haftasına katılan birkaç kişiden biri olduğu göz önüne alındığında Hilfiger’ın Metaverse ile denemeler yapmaya devam etme planları şaşırtıcı değil. Sanal festivalde yer alan diğer markalar ise DKNY, Estée Lauder, Dolce & Gabbana ve Guo Pei oldu.
Tommy Hilfiger’ın yanı sıra Forever21, American Eagle ve Gucci gibi diğer markalar ve perakendeciler Roblox ile denemeler yaptı. Platform, markaların milyonlarca genç tüketiciye ulaşabileceği bir merkez gibi görünüyor.
Ancak markalar Metaverse’in amorf -açıkça tanımlanmış bir şekil veya form olmadan- konseptine atlarken Gartner şirketleri tek bir ögeye fazla kaynak yatırmamaları konusunda uyardı. Çünkü henüz tam olarak uyumlu değil. Ayrıca uzmanlar Metaverse’e giren tüm şirketlerin nefret söylemi, gizlilik ve iş birliği gibi konuları dikkate alması gerektiği konusunda da uyarıyor.
Özellikle genç tüketiciler arasında Metaverse farkındalığı ve anlayışı sorunu da var. Yakın zamanda yayımlanan bir Wunderman Thompson Intelligence anketi, yanıt verenlerin yalnızca %15’inin Metaverse kavramını başkalarına açıklayabileceklerini ortaya koydu. Buna ek olarak nisan ayında yapılan bir Piper Sandler anketi, gençlerin %48’inin Metaverse hakkında bilgi sahibi olmadığını veya ilgilenmediğini ortaya çıkardı.