Yapay Zekâ Sohbet Botlarıyla Kalitesi Düşük İçerikler Üreten Siteler Çoğaldı

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Sarper Kaçar
Ekleyen Sarper Kaçar
1 dk okuma süresi

ChatGPT gibi yapay zekâ sohbet robotları “kalitesiz içerik” üretme aracına döndü. Düşük kalitede içerikler üreten sitelerin çoğalmasıyla internet yavaş yavaş çöplüğe dönüyor.

NewsGuard araştırma kuruluşu haber kaynaklarını içerik kalitesi açısından değerlendiren bir rapor yayımladı. “Kalitesiz ve ucuz içerik” oluşturmak için ChatGPT gibi yapay zekâ araçlarını kullanan 49 site tespit etti. Analist ve araştırmacılar gelecekte bu tür spam sitelerinin sayısının önümüzdeki günlerde daha da artacağını belirtiyor.

İçerik ajansları, reklam geliri elde etmek amacıyla yapay zekâ özelliğine sahip sohbet robotlarını kullanmaya başladılar. Ajanslar, haber makaleleri ve blog gönderileri oluşturmak için sık sık bu yola başvuruyorlar. Ürettirdikleri içeriklerin kalitesiz ve yanıltıcı olması internetin kirlenmesine yol açıyor.

Her gün düşük kalitede yüzlerce makale yayımlanıyor

NewsGuard’a göre bu siteler çeşitli konularda çokça düşük kalitede içerik üretiyor ve her gün birbirini tekrarlayan ifadeler içeren yüzlerce makale yayımlanıyor. Bütün bunlar yapay zekâ araçlarının içerik üretiminde kullanıldığını gösteriyor.

Uzmanlara göre bu siteleri oluşturanlar hangi tür içeriklerin daha çok okunup tutacağını bulmak için denemeler yapıyorlar. Sıfır maliyetle içerik üretme olanağına kavuşan kişiler internette düşük kaliteli içerik ve makaleler yayımlamaya ve interneti çöplüğe çevirmeye devam edecekler.

Derleyen: Sarper Kaçar

Loading

Bu içeriği paylaş
Follow:
Yeni medya bölümünden mezun olarak sosyal medyayı yaşamının bir parçası haline getirdi. Teknolojiden siyasete, siyasetten ekonomiye her türlü gündemi takip ederek olaylar hakkında yazmayı, çizmeyi, konuşmayı seven gazeteciliğe meraklı Z kuşağı mensubu biri. Doğru iletişim kurmanın önemini her fırsatta dile getiriyor. Sarper’in Dijitaliyidir için sloganı “dijital, doğru iletişimle iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver