Instagram’ın Twitter’a Rakip Olacak Uygulamasından İlk Görüntüler

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Dilara Melisa Yaman
2 dk okuma süresi

Meta’nın üst düzey yöneticilerinin şirket genelinde yaptığı son toplantıda, çalışanlara, şirketin yakın zamanda çıkması planlanan Twitter rakibi uygulamasının bir ön izlemesi gösterildi.

Yeni çıkacak ve bağımsız olması planlanan uygulama Instagram’ı temel alacak ve merkezi olmayan sosyal medya protokolü ActivityPub ile entegre olacak. Bu da teorik olarak yeni uygulamanın kullanıcılarının hesaplarını ve takipçilerini, Mastodon da dahil olmak üzere ActivityPub’ı destekleyen diğer uygulamalara taşımalarına olanak tanıyacak.

Meta ürün müdürü Chris Cox’un “Twitter’a yanıtımız” dediği yeni uygulama, kullanıcı bilgilerini otomatik olarak doldurmak için Instagram’ın hesap sistemini kullanacak. Uygulamanın dahili adı “Project 92” iken, söylentiler resmî ve halka açık adının Threads olabileceği yönünde.

Cox, Meta’nın şeffaf bir şekilde işletilen ve bilgi dağıtımı için güvenli olan istikrarlı bir Twitter alternatifi için Elon Musk’a direkt göndermede bulunarak, “Akılcı bir şekilde yönetilen, dağıtım için güvenebileceklerine inandıkları bir platforma sahip olmakla ilgilenen içerik oluşturuculardan ve kamuya mal olmuş kişilerden talep alıyoruz’’ diyerek DJ Slime, Oprah ve Dalai Lama gibi ünlülerle ilk kullanıcı olma konusunda konuşmalar gerçekleştirdiğini de belirtti.

 Şirketin uygulama için başlıca hedeflerinin “güvenlik, kullanım kolaylığı, güvenilirlik” sağlamak, içerik oluşturucuların kitlelerini oluşturmak ve büyütmek için istikrarlı bir yere sahip olmalarını sağlamak olduğu belirtildi.

Ayrıca toplantının sonunda, yeni sosyal medya projesinin geliştirilmesine ve kodlanmasına ocak ayında başlandığını ve Meta’nın uygulamayı mümkün olan en kısa sürede kullanıma sunacağının bilgisi verildi.

Derleyen: Dilara Melisa Yaman

Loading

Bu içeriği paylaş
Yeni Medya, Halkla İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinde öğrenci olarak eğitimine devam eden Melisa, yazmanın ona nefes aldırdığını ve düşüncelerini en saf haliyle ifade etmenin ne kadar özgürleştirici olduğunu fark ederek hayatında yeni bir kapı açtı. Ancak gerçek dönüm noktası, dijital dünyanın gücünü keşfetmesiyle oldu. Kalemini ve düşüncelerini dijital platformlarla birleştirerek, teknoloji ve yaratıcılığın eşsiz uyumunu da yakaladı. Melisa’nın dijitaliyidir için sloganı “Dijital, yaratıcılığı dijital dünyada özgür bırakmak için iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver