Amazon Prime Video, anlaşılmaz diyalogların yaygın olduğu diziler ve filmler için yeni bir özellik tanıttı. Yapay zekâ teknolojisi ile desteklenen bu özellik, içerikleri analiz ederek diyalogların daha anlaşılır hâle gelmesini sağlıyor.
Filmler, diziler, videolar ne olursa olsun veya hangi dilde olursa olsun çoğumuz diyalogları anlamakta zorlanabiliyoruz. Bu nedenle, bir şey kaçırmamak için altyazı kullanmak gerekebiliyor. Bazı televizyonlar ve hoparlörler bu sinir bozucu sorunu gidermek için özellikler sunuyor, ancak hâlâ çoğu cihazda anlaşılmaz diyaloglarla karşılaşmak mümkün.
Ülkemizde de oldukça popüler olan sinema ve dizi platformu Amazon Prime Video, anlaşılmaz diyalog sorununa yönelik bir hamle yaparak “Dialogue Boost” adını verdiği yeni bir özelliğini duyurdu.
Amazon,”Dialogue Boost” ile anlaşılmaz diyalog sorununu çözeceğini belirtiyor. Bu yenilik, arka plan seslerinin durumuna göre, diyalog seslerini artırarak kullanıcılara daha rahat ve erişilebilir bir izleme deneyimi sunacak. Şirket, bu özelliğin başka hiçbir platformda bulunmadığını söyledi.
Dialogue Boost özelliği, yapay zekâ desteğiyle çalışıyor. İçerikteki orijinal sesi analiz ederek, arka plan müzikleri veya efektler nedeniyle diyalogların duyulmasının zor olduğu yerleri belirliyor. Bu yeni özellik sayesinde de izlediğiniz dizi veya filmdeki diyaloglar daha anlaşılır bir hâle getiriliyor.
Şirket, özelliğin ses ve altyazı bölümünden kullanılabileceğini ve iki ayrı düzeye (yüksek veya orta) ayarlanabileceğini belirtti. Ayrıca, içeriklerin tanıtım sayfalarında Dialogue Boost özelliğinin desteklenip desteklenmediği de belirtilecek.

Dialogue Boost, tüm dünyadaki Prime Video aboneleri için mevcut olacak. Ancak, özellik sınırlı bir şekilde sunuluyor ve yalnızca belirli yapımların İngilizce dil sürümlerinde kullanılabilecek. Bunlar arasında Jack Ryan, The Marvelous Mrs. Maisel ve Harlem gibi diziler ile The Big Sick, Beautiful Boy ve Being the Ricardos gibi filmler yer alıyor. Ayrıca, özellik Prime Video’nun erişilebilir olduğu tüm cihazlar üzerinden kullanılabilecek.
Derleyen: Ayça Ayaz