Web 2.0 siteleri; sayfa oluşturabildiğimiz, içerik yayımlayabildiğimiz, yorum yapabildiğimiz ve diğer kullanıcılarla başkalarının gönderileri gibi iletişim kurabildiğimiz sitelerdir. Basit bir ifadeyle etkileşimli sitelere web 2.0 siteleri denir. Wikipedia, Facebook, Twitter ve web blog siteleri, bilgilerin paylaşılma ve dağıtılma şeklini değiştiren web 2.0 sitelerine örnektir.
Pek çoğuna göz ya da kulak aşinalığımız olsa da kullanmak için imtina ettiğimiz birbirinden iyi web 2.0 siteleri mevcut. Bu yazımızda ise sizin için daha önce duymadığınızı düşündüğümüz farklı ve kullanışlı web 2.0 sitelerini listeledik.
Chartit.io: Kullanıcıların ücretsiz bir şekilde çevrim içi çizelgeler ve grafikler oluşturmasına ve kaydetmesine hatta başkaları tarafından yapılmış grafikleri keşfetmesine olanak tanır. Kullanımı basit ve temiz bir arayüzüne sahiptir.
Cloudstopmotion: Tasarımcılar ve animasyon konusunda becerilerini geliştirmek isteyenler için hızlı ve kolay bir şekilde film oluşturmaya olanak tanıyan ödüllü iş birlikçi bir animasyon video sitesidir. Ayrıca öğrenci hesabı ile sınırsız kullanım paketi sunar.
Diigo: Evernote’a benzer bir sosyal imleme sitesi olan Diigo, kullanıcılar için çevrim içi kaynakları ücretsiz bir şekilde kaydetmeye, etiket ve açıklama ekleyemeye ve paylaşmaya olanak tanır.
Livebinders: Prefosyoneller, öğretmenler ve öğrenciler için zenginleştirilmiş çevrim içi bir öğrenme ve paylaşma uygulamasıdır. Öğrenciler akademik çalışmalarını sergilemek için Live Binders’ı kullanabilirken, profesyoneller de çevrim içi içerik oluşturabilir ve kolayca güncellemeler yapabilir.
Word Synth: Google Creative Lab tarafından geliştirilmiş olan site, konuşmayı ve müziği eğlenceli bir şekilde birleştirmenizi sağlar. Geliştiricilerin kulağa doğal gelen konuşmayı sentezlemelerini sağlayan Google Cloud Text-to-Speech API ile oluşturulmuştur.
Derleyen: Muhammed Bayar