ChatGPT’nin Uygulaması iOS’a Geldi!

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Dilara Melisa Yaman
2 dk okuma süresi

OpenAI, ChatGPT için iOS uygulamasını yayınladı. Ayrıca, Android sürümünün “yakında” geleceğinin sözünü verdi.

Kullanımı ücretsiz olan uygulama, sohbet geçmişini web ile senkronize ederken OpenAI’ın açık kaynaklı konuşma tanıma modeli Whisper tarafından desteklenen ses girişi özelliğine de sahip. Uygulama hem iPhone hem de iPad’lerde çalışıyor ve App Store’dan indirilebiliyor. OpenAI, uygulamanın ilk olarak ABD’de kullanıma sunulduğunu, önümüzdeki haftalarda ise diğer ülkelere erişime açılacağını bildiriyor.

OpenAI daha önce yaptığı açıklamalarda bir mobil uygulamanın geliştirildiğini ima etmemişti, dolayısıyla bu gelişme kullanıcılar için sürpriz oldu. Öte yandan ChatGPT’nin son zamanlardaki popülaritesi göz önüne alındığında firmanın böyle bir adım atması ise oldukça olağan karşılandı. Ek olarak hem App Store hem de Android marketlerde sahte ChatGPT uygulamaları türemeye başlamıştı. Bu nedenle uygulamanın çıkmış olması kullanıcıların güvenliği ve OpenAl’ın kimliği açısından da önemli. Resmi bir ChatGPT’nin piyasaya sürülmesi, insanların mobil cihazlarda sohbet robotuna erişim sunduğunu iddia eden sayısız spam ve sahte uygulamaya kaydolmasını da engelleyecek.

ChatGPT uygulamasının karşılama ekranı, kullanıcıları sistemin yanıtlarına güvenmemeleri veya hassas bilgileri paylaşmamaları konusunda uyarıyor.

Elbette ChatGPT, web’de olduğu gibi mobil cihazlarda da bazı sorunlara sahip. Bunlar arasında botun tam bir güvenle bilgi üretme eğilimi ve gizlilik korkuları yer alıyor. OpenAI kısa bir süre önce kullanıcılara konuşmaları gizli yapma seçeneği sundu ve uygulamanın ana ekranı hala kullanıcıları uygulamada “hassas bilgileri” paylaşmamaları konusunda uyarıyor. Bu sorunlar hakkındaki gelişmeler ve çözümler OpenAl’in açıklamalarında bekleniyor.
Derleyen: Dilara Melisa Yaman

Loading

Bu içeriği paylaş
Yeni Medya, Halkla İlişkiler ve Sosyoloji bölümlerinde öğrenci olarak eğitimine devam eden Melisa, yazmanın ona nefes aldırdığını ve düşüncelerini en saf haliyle ifade etmenin ne kadar özgürleştirici olduğunu fark ederek hayatında yeni bir kapı açtı. Ancak gerçek dönüm noktası, dijital dünyanın gücünü keşfetmesiyle oldu. Kalemini ve düşüncelerini dijital platformlarla birleştirerek, teknoloji ve yaratıcılığın eşsiz uyumunu da yakaladı. Melisa’nın dijitaliyidir için sloganı “Dijital, yaratıcılığı dijital dünyada özgür bırakmak için iyidir.” oldu.
Yorum bırak, puan ver