- iA Writer 7, yapay zekâ tarafından oluşturulan metinleri belirgin şekilde takip etme özelliği sunuyor. Kullanıcılar, kendi metinlerini siyah renkte görüp yapay zekâ katkılarını gri renkte görebilecek.
- Yazılım, yapay zekâyı “daha iyi düşünmenizi ve daha iyi yazmanızı sağlayan” bir “diyalog ortağı” olarak sunmayı hedefliyor. Kullanıcıların metinlerini geliştirirken yapay zekâyı destekleyici bir araç olarak kullanmalarını teşvik ediyor.
- Şu an sadece iA Writer’ın belirli platformlarında bulunan özelliğin, gelecekte Windows ve Android gibi diğer platformlara da getirilmesi planlanıyor. Ayrıca, iA Writer’ın bu özelliği Github’da paylaşarak diğer uygulamalarla iş birliği yapmayı ve yeni bir standart oluşturmayı amaçlıyor.
Minimalist çoklu platform yazma yazılımı olan iA Writer’ın en yeni sürümü, yapay zekâ katkılı metinleri belirgin şekilde izlemenize olanak tanıyan bir özellik sunuyor. Yeni iA Writer 7 ile, kendi metinleriniz siyah renkte belirirken, yapay zekâ tarafından oluşturulan metin gri renkte görünecek. Bu sayede, yapay zekâ eklemelerini düzenlerken, metnin hangi kısımlarının sizin orijinal çalışmanız olduğunu ve hangi bölümlerinin yapay zekâ tarafından üretildiğini kolayca görebileceksiniz.
Şirket, bu özelliği blog yazısında tanıtarak, yapay zekâ tarafından üretilen metinleri kullanma felsefesini özetledi. iA Writer, yapay zekânın “sesinizi kaybetmenize” yol açarak, sizi bir “hayalet yazar” haline getirmesine izin vermek yerine, yapay zekâyı “daha iyi düşünmenizi ve daha iyi yazmanızı sağlayan” bir “diyalog ortağı” olarak sunmayı hedefliyor.
Bu özellik, içeriği filigranlamak veya intihali tespit etmek yerine, yaratıcıların kendi ifadeleri ile yapay zekâ tarafından eklenen sözcükler arasındaki bazen belirsiz çizgiyi görmelerine yardımcı olan bir araç sunuyor.
Yazarlık özelliği şu anda sadece iA Writer’ın Mac, iOS ve iPadOS uygulamalarında bulunuyor ancak şirket, Windows ve Android gibi diğer platformlara da getirmeyi planladığını belirtiyor. Dahası, iA Writer’ın bu özelliği Github’da yayımlaması ve diğer uygulamalarla iş birliği yaparak yeni bir standart oluşturmayı hedeflediğine dikkat çekiyor.
Derleyen: Ayça Ayaz