- Google Arts & Culture, kasım ayında “Gördüğünü Söyle” adlı oyunu kullanıcılarıyla buluşturdu. Bu oyun, yapay zeka tarafından oluşturulan görsellerle kullanıcıların, eşleştirme yeteneklerini geliştirmeyi amaçlıyor.
- Oyunda, 120 karaktere kadar olan ipuçlarıyla görseller eşleştirilerek seviyeler geçilmeye çalışılıyor. Her seviye daha zorlu bir eşleştirme oranı gerektiriyor ve kullanıcılara görsel benzerlikleri bulmak için üç deneme hakkı tanınıyor.
- Mobil cihazlarda da oynanabilen oyun, belirli ülkelerde mevcut ve ilerleyen dönemlerde daha geniş bir kullanıcı kitlesine sunulacak. Oyunun ardından, Google Search Labs’e kayıtlı kullanıcılar gerçek görsel isteklerini yazabilecekleri bir deneyim olan Search Generative Experience’a erişebilecekler.
Google Arts & Culture, “Gördüğünü Söyle” adlı eğlenceli oyununu kasım ayında kullanıcılarla buluşturdu. Bu oyun, görsel yönlendirmenin sanatını öğrenmek isteyenlere pratik yapma fırsatı sunuyor.
Deney, yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir görsel gösteriyor ve kullanıcıdan bu görseli en fazla 120 karakterlik bir ipucuyla eşleştirmesini istiyor. Bu süreç yaklaşık 30 saniye sürerken, ardından Arts & Culture kütüphanesinden eserler sunulabiliyor. Google, kullanılan model hakkında detay vermezken, aralık ayında duyurulan “fotogerçekçi, yüksek çözünürlüklü ve estetik açıdan hoş” görüntü kalitesi vurgulanmıştı.
Oyunun seviyeleri, %50 eşleşme gerektiren Seviye 1 ile başlıyor. Seviye 2 için %60, Seviye 3 için %70 şeklinde ilerliyor ve her seviye daha da zorlaşıyor. Kullanıcılar, görsel benzerliği bulmak için her görsel başına üç deneme hakkına sahipler ve Google, ipucu oluştururken “ortam, konu ve bağlam hakkında bilgi ekleyin” gibi rehberlik sağlıyor.
Bu oyun, mobil cihazlarda da oynanabiliyor ve eğer uygulama yüklüyse bağlantı açarak Arts & Culture uygulamasına yönlendiriyor. Şu an belirli ülkelerde mevcut olan deney, yakın zamanda daha fazla ülkeye yayılacak.
Oyunun ardından, Google Search Labs’e kayıtlı kullanıcılar, Search Generative Experience (SGE) aracılığıyla gerçek görsel istekleri yazabilecekler.
Derleyen: Ayça Ayaz