İran İsrail’e Saldırdı, Bitcoin Çakıldı

Destek Olun: Dijitaliyidir'de yayımlanan reklamları engellemek için AdBlocker kullanmazsanız bize destek olmuş olursunuz. Ayrıca ekibimize destek olmak isterseniz Google aracılığı ile destek olabilirsiniz. Şimdiden teşekkürler.
Ömer Kağan Selen
2 dk okuma süresi
  • Geçtiğimiz yıl başlayan Filistin-İsrail savaşına dün bir ülke daha eklendi: İran.
  • İran, dün gece İsrail’e saldırarak savaşa dahil oldu ve bu saldırı kripto piyasasını da etkiledi.
  • Saldırı haberleri yayıldıktan hemen sonra Bitcoin ve diğer kripto para birimleri büyük düşüş yaşadı.

Geçtiğimiz yılın sonlarına doğru Filistin’in İsrail’e saldırmasıyla alevlenen Filistin-İsrail savaşı sonrası dünyada birçok şey değişti. Bazı ülkeler Filistin’i, bazıları İsrail’i destekledi; bu ülkelerle olan ticaret yavaşladı ve bu borsa dahil birçok ekonomik alanı etkiledi.

Şimdi Filistin-İsrail arasında olan bu çatışmaya bir ülke daha eklendi: İran, dün gece belirli sebeplerden İsrail’e saldırı başlattı. Orta Doğu’da bir anda yükselen bu gerilim, yine ekonomi sektörünü etkiledi.

birçok kripto para birimi düşüş yaşadı

Bitcoin de Ethereum da düşüş yaşadı

İran’ın saldırı haberi yayılmaya başladıktan sonra başta Bitcoin olmak üzere birçok kripto para düşüşe geçti. Bitcoin, son olaylardan hemen sonra uzun süredir devam ettirdiği yükselişine son vererek yüzde 8 oranında büyük bir düşüş yaşadı.

Yine Orta Doğu’daki çatışmalardan etkilenen Ethereum da cumartesi günü yüzde 9’dan fazla düşüş yaşadı. Bitcoin 5 bin 308 dolar değer kaybederek 61 bin 842 dolara gerilerken Ethereum da 296,1 dolar değer kaybederek 2 bin 930 dolara geriledi.

İran’ın İsrail’e saldırması neden Bitcoin’i düşürüyor?

Bitcoin ve Ethereum başta olmak üzere birçok kripto para düşüş yaşıyor, peki neden? İran’ın İsrail’e saldırmasının kripto paraları etkilemesi saçma görünebilir. Aslında gerçekten saçma sebeplere sahip.

Bir saldırının, savaşın, krizin ekonomi araçlarını etkilemesi çok olasıdır. Bunun altında yatan en büyük sebep, yatırımcı algısıdır. Kısaca söylemek gerekirse Bitcoin gibi piyasalar tamamen yatırımcıya bağlı olduğundan dolayı yatırımcının yaptığı bir panik, işler kötüye gidiyor algısı bu piyasaları da kötüye sürüklemektedir.

Derleyen: Ömer Kağan Selen

Loading

Bu içeriği paylaş
'Dijital dünya' ile 'gerçek dünya' kavramlarının aynı anlamı ifade edeceği günler uzak değil. Henüz temelleri atılmış bu yeni dünyanın bir parçası değil bir yaratıcısı olmak için çalışan bir yazılım geliştiricisi. Her insanın önce kendi sonra çevresi için çalışmasını hayatın esas amaçları olarak gören biri. Kağan'ın dijitaliyidir için sloganı "Dijital, gelişim için kullanıldıkça iyidir." oldu.
Yorum bırak, puan ver