SEO Meta Açıklaması: OpenAI, ChatGPT ve Sora’da doğrudan görsel oluşturma özelliğini tüm kullanıcılara sunuyor. Artık Dall-E’ye geçiş yapmaya gerek kalmayacak.
Detaylar haberimizde…
OpenAI, tüm kullanıcıların artık doğrudan ChatGPT içinde görsel oluşturabileceğini duyurdu. ChatGPT Plus, Pro, Team ve en önemlisi Ücretsiz kullanıcılarına sunulacak bu özellik, 4o’da varsayılan görsel oluşturma aracı olacak. Bu sayede, uzayda lazanya yiyen bir kedi veya benzeri bir görsel oluşturmak istediğinizde Dall-E‘ye geçiş yapmanıza gerek kalmayacak. Özellik Sora’ya da geliyor.

Şirket, platformun “istemlerinize, konuşmalarınıza ve yüklenen dosyalarınıza dayalı olarak yüksek kaliteli görseller oluşturacağını” belirtiyor. Yüklenen dosyalarla ilgili olarak, önceden var olan görselleri istemlere göre dönüştürebilecek. OpenAI ayrıca metin oluşturma ve bağlamsal anlayışta önemli iyileştirmelerle övünüyor.
Bu yeni araçlar hem kişisel hem de profesyonel kullanım için tasarlandı. Bu nedenle OpenAI, bu tür görsel oluşturmanın nerelerde işe yarayabileceğine dair bir dizi örnek veriyor. Bunlar arasında infografikler, sosyal medya tanıtım grafikleri ve çok sayıda metin içeren görseller yer alıyor.
ChatGPT: Yüksek Kaliteli ve Bağlamsal Görsel Oluşturma Yetenekleri
Modern bir oluşturma aracı olarak, yüksek kaliteli görselleri de işleyebiliyor. Şirket, “ışık, gölge ve doku doğruluğu dahil olmak üzere fotoğraf gerçekçiliği için güçlü bir yetenek” sunduğunu belirtiyor. Bağlamı anlama yeteneği de faydalı olabilir, çünkü OpenAI bunun “Central Park’ta bulunan kuşların posteri” veya “konuşmada daha önce tartışılan bir sanat tarihi döneminin görselleştirilmesi” oluşturmak için kullanılabileceğini söylüyor.
Bu özellik, ilk olarak geçen yıl piyasaya sürülen GPT-4o üzerine inşa edildi. “o”, modelin çok modlu yeteneklerine atıfta bulunan “omni” anlamına geliyor. Bu, yüklenen dosyalar üzerinde yineleme yapabilme gibi yukarıda bahsedilen özelliklerin çoğuna izin veriyor. Bugünkü haber, Sam Altman’ın birkaç hafta önce bahsettiği “hepsine hükmedecek tek yapay zeka” işlevselliğine doğru atılan uzun yolda bir adım gibi görünüyor.
Derleyen: Enis Yabar