- Google, Ocak 2024’ten itibaren Temel HTML kullanımını kullanımdan kaldırıyor.
- Ayrıca Google, Gmail’e yapay zeka destekli yeni özelliklerini getirmeye çalışıyor.
- Google, geçtiğimiz dönemlerde hem yapay zeka destekli mail yazmak için Duet AI desteğini hizmete almıştı hem de sohbet robotu Bard uygulamasını kullanıma almıştı.
Arama devi Google, Ocak 2024’ten itibaren kullanıcıların beğendiği ve kullandığı tasarım olan Gmail’in Temel HTML görünümünü kullanımdan kaldırıyor. Şirket, destek sayfasında Gmail’in son güncelleme tarihinden sonra otomatik olarak standart görünümüne geçeceğini belirtti. Bazı kullanıcılar, Google’dan özelliğin sona erdiğini gösteren bir e-posta aldıklarını belirtti.

Gönderilen mailde “Masaüstü web ve mobil web için Gmail, Temel HTML görünümünü Ocak 2024’ün ilk aylarından itibaren devre dışı bırakılacağını sizlere bildirmek istiyoruz. Gmail Temel HTML görünümü, Gmail’in önceki sürümü olup daha hızlı ve diğer Gmail özelliklerine ulaşmak için Temel HTML görünümünü ortadan kaldırıyoruz.” ifadelerini kullandı.
Bugün bile, Temel HTML sürümüne erişmeyi denediğinizde bile Google, sürümün yavaş bağlantılar ve eski tarayıcılar için tasarlandığını belirten bir mesaj gösteriyor. Bundan dolayı da standart sürümü kullanmak istediğinizi onaylamanızı istiyor.
Temel HTML sürümünde sohbet, yazım denetleyici, arama filtreleri, klavye kısayolları ve zengin içerik biçimlendirme gibi pek çok özellik bulunmuyor. Ancak bağlantının düşük olduğu bir alanda olduğunuzda yalnızca e-postlarınıza bakmak istediğiniz zaman Temel HTML sürümü kullanışlı. Google’ın düşük bağlantılar için yeni bir özellik ekleyip eklemeyeceği ise şu an belli değil.
Şirket şu anda yapay zeka destekli yeni özellikleri Gmail de dahil olmak üzere diğer uygulamalarına aktarmak için çalışıyor. Geçtiğimiz ay Google, kullanıcıların e-posta yazmasına yardımcı olacak bir yapay zeka desteği olan Duet AI özelliğini devreye aldı. Şirket geçen hafta, e-posta geçmişiniz hakkında sorular sorabilmeniz için şirketin kendi sohbet robotu olan Bard uygulamasını Google hesaplarıyla entegre olmasına olanak sağlamasına izin vermişti.
Derleyen: Davut Bulut