Yapay zekâ tabanlı chatbot ChatGPT genellikle makale üretmek, kod yazmak, etkinlik planlamak veya yeni konular hakkında bilgi edinmek gibi görevler için kullanılıyor ancak bilgisayar korsanları, sinir ağları için yeni bir kullanım alanı keşfetti: kötü amaçlı yazılım geliştirmek.
ChatGPT’nin halka açılmasından birkaç hafta sonra, Check Point Research araştırmacıları, kodlama deneyimi çok az olan veya hiç olmayan bazı siber suç forum üyelerinin casusluk, fidye yazılımı, kimlik avı, spam gibi diğer yasa dışı faaliyetler için kullanılabilecek yazılım ve e-postalar yazmak için chatbot’u kullanabildiklerini keşfetti.
Şirketin araştırmacıları, “Siber suçlular sinir ağlarına şimdiden önemli bir ilgi gösterdiler ve bu son eğilimi kötü amaçlı kod oluşturmak için aktif olarak kullanıyorlar fakat ChatGPT özelliklerinin darknet katılımcılarının yeni favori aracı haline gelip gelmeyeceğine karar vermek için henüz çok erken.” dedi.

Darknet forumlarının bir üyesi, ilk kötü amaçlı komut dosyasını ChatGPT’ye göndererek chatbot’u iyi yardımından ötürü övdü. Yapay zekâya dayanan ChatGPT, şüphesiz çok kullanışlı bir araç ancak kötü niyetli kişilerin elinde etkili bir silaha dönüşebileceği de bir gerçek.
Derleyen: Gamze Kılıç